General

Dotze municipis mostren interés a participar en la Ruta de Riuraus de la Marina Alta

Reunió a Benissa de la Ruta dels Riuraus de la Marina Alta
Reunió a Benissa de la Ruta dels Riuraus de la Marina Alta

Ahir per la vesprada es van reunir a Benissa els representants de tots els municipis de la Marina Alta interessats a incloure els seus riuraus dins de la “Ruta dels Riuraus”, l’elaboració de la qual ja s’ha posat en marxa. També van participar representants de l’Associació Riuraus Vius.

Els municipis interessats, Benissa, La Xara, Jesús Pobre, Gata de Gorgos, Xaló, Lliber, Parcent, Pedreguer, Teulada-Moraira, Xàbia, Poble Nou de Benitatxell i Ondara, un total de 12, s’han compromés a aportar tota la documentació necessària abans del 28 de febrer, mitjançant unes fitxes model, amb l’objectiu d’elaborar una guia on apareixeran les característiques dels riuraus participants.

Durant la sessió també es va debatre la necessitat de triar els logotips i senyals que s’utilitzaran i que es distribuiran a cada municipi perquè siga identificat com a part de la ruta. A més, es prepararà una memòria i una declaració d’intencions per part de tots els ajuntaments integrants, amb l’objectiu de sol·licitar finançament a la Diputació d’Alacant.

Es tracta d’un projecte que ajudarà a conscienciar sobre la necessitat ineludible de conservar aquest bé cultural de la zona, perquè seguisca formant part de la cultura i del paisatge de la Marina Alta, així com per a posar en valor el riurau i tot el món que l’envolta.

La pròxima reunió tindrà lloc la primera setmana de març al municipi de Parcent. A més, tots els municipis que no van assistir a la reunió i vulguen entrar a formar part d’aquest projecte, poden fer-ho abans del 28 de febrer.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?