General

La proposta de publicar el patrimoni dels regidors a la web de l’ajuntament no s’arriba a debatre

Ajuntament de Benissa
Ajuntament de Benissa

El BLOC de Benissa va portar al ple ordinari d’ahir una moció en què es demanava que tots els càrrecs públics de l’ajuntament benisser feren públic el seu patrimoni personal a la pàgina web municipal, www.ayto-benissa.es, abans i després d’assolir el càrrec de regidor o batle.

Cal recordar que el portaveu del BLOC, Xavi Tro, ja va anunciar aquesta proposta a finals del passat mes de gener, just quan havia finalitzat el termini perquè els regidors de l’Ajuntament de Benissa presentaren la seua Declaració d’Activitats i Béns per a complir així amb el Decret 191/2010 de 19 de novembre del Consell i la qual cosa comportarà que en pocs dies aquesta declaració es publicarà al BOP. En aquesta declaració s’exposa els ingressos nets percebuts en l’exercici anterior a la declaració, el patrimoni immobiliari, deutes, dipòsits bancaris, accions, fons d’inversió, pòlisses d’assegurança i altres béns. Inclou també tot el que es refereix a vehicles, embarcacions, joies, obres d’art. En quant a les activitats, s’especifica l’entitat i organisme. Només s’ometen, com és normal, les dades referents a la localització dels béns patrimonials per a salvaguardar la privacitat i seguretat dels seus titulars.

En relació a aquesta proposta, el també candidat a la batlia pel BLOC ja va destacar que “aquesta petició és una bona mesura de transparència en relació al patrimoni dels càrrecs públics, assumpte que, cada vegada més, s’ha convertit en una demanda dels ciutadans”.

En el ple d’ahir els regidors del PP, del PSOE, del PSD i del CIBE van votar en contra de la urgència d’aquesta moció per la qual cosa no es va arribar a debatre, el que hauria definit clarament la postura de cada grup polític, en un tema que és clau per a la ciutadania, segons afirmen des del Bloc. Una decisió que no arriben a entendre des d’aquest grup, ja que de totes formes aquesta informació serà pública en uns dies al BOP.

En eixe sentit, el candidat a la batlia de Benissa pel BLOC, Xavi Tro aprofita aquest comunicat per anunciar que tornarà a presentar aquesta moció en la Comissió informativa municipal d’Hisenda, especial de comptes i règim interior per a exigir a tots els responsables polítics benissers que facen pública la seua declaració de béns patrimonials”.

“Només els que tenen coses que ocultar són els que no volen fer públic el seu patrimoni. I açò només té una explicació”, ha assegurat el regidor nacionalista, “que no volen que els ciutadans, abans de votar, sàpien a qui voten. Si el que volen una vegada més és un engany i una mentida, ja saben que això no està del costat del BLOC de Benissa”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?