Política

El Bloc de Benissa demanarà que el patrimoni dels regidors es faça públic a la web de l’ajuntament

El BLOC de Benissa portará al pròxim ple ordinari del dia 2 febrer una moció en què es demanarà als càrrecs públics de l’ajuntament benisser fer públic el seu patrimoni personal en la pàgina web municipal, abans i després d’assolir el càrrec de regidor o batle.

En eixe sentit el portaveu del BLOC, Xavi Tro, ha recordat que aquesta mateixa setmana ha finalitzat el termini perquè els regidors de l’Ajuntament de Benissa presenten la seua declaració d’activitats i béns per a complir així amb el Decret 191/2010 de 19 de novembre del Consell i que en pocs dies aquesta declaració es publicarà al BOP. en la qual s’exposa els ingressos nets percebuts en l’exercici anterior a la declaració, el nostre patrimoni immobiliari, deutes, dipòsits bancaris, accions, fons d’inversió, pòlisses d’assegurança i altres béns.

Inclou també tot el que es refereix a vehicles, embarcacions, joies, obres d’art. En quant a les activitats, s’especifica l’entitat i organisme. Només s’ometen, com és normal, les dades referents a la localització dels béns patrimonials per a salvaguardar la privacitat i seguretat dels seus titulars.

En relació a aquesta proposta, el també candidat a la batlia pel BLOC creu que “aquesta petició és una bona mesura de transparència en relació al patrimoni dels càrrecs públics, assumpte que, cada vegada més, s’ha convertit en una demanda dels ciutadans”, ha destacat.

Segons ha comentat el regidor “lamentablement la classe política cada vegada esta més mal mirada pels ciutadans degut als greus casos de corrupció que patim sobretot pels dos grans partits, el PSOE i el PP, entre els quals podem trobar els casos més pròxims als valencians, Gürtel i Brugal, pel que aquesta mesura ens fa seguir la senda de la transparència per la qual tot càrrec públic ha de caminar i que de cap manera aquesta idea és pròpia del BLOC de Benissa, si no és la mesura que els ciutadans reclamen de tots nosaltres, dels seus regidors i del batle, dels grups polítics de tots els partits que volen estar en primera línia política i en la vida pública: simplement que siguem el més transparents possible. Per això, li exigirem a tots els responsables polítics benissers que facen pública la seua declaració de béns patrimonials”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?