General

La massificació de les platges de Benissa en el debat plenari

L'Ajuntament de Benissa
L’Ajuntament de Benissa

La saturació de les platges i les mesures per a fer front a aquesta situació va ser motiu de debat la nit del dimarts, 30 de juny, en el ple de Benissa. On es va posar en relleu el malestar de l’executiu per la retallada per part de la Generalitat d’efectius per a controlar i informar en les zones de bany. El batle, Arturo Poquet, a preguntes de l’oposició, va explicar que a Benissa li corresponien 16 informadors contractats per la Generalitat que havien d’incorporar-se hui, 1 de juliol, als seus llocs. Però que no obstant això acabaven d’informar-los que tan sols rebrien 6 d’aquests efectius.

Un problema per al municipi que havien intentat resoldre. De moment sense èxit. I que implicava que tan sols comptarien amb aquesta mena de suport en una sola platja. Poquet va advertir que Benissa no és l’única localitat de la comarca afectada per aquesta situació, hi ha altres poblacions de la Marina Alta amb el mateix problema, va insistir el batle.

Des de l’oposició, el portaveu de Reiniciem, Abel Cardona, va reconéixer que el tema de la covid-19 està afectant molt a l’estat de les platges i el seu control, però va advertir que el problema de la saturació del litoral de Benissa, ve d’anys arrere, i cada estiu es pateix abans.

El regidor va exposar els seus dubtes sobre les mesures plantejades des de l’executiu per a controlar els aforaments i seguretat de les platges. Advertint que la cartelleria dissenyada és xicoteta, i tan sols planteja recomanacions, i no hi ha control en l’estacionament de vehicles, la qual cosa implica un problema de seguretat viària afegit, i es difonen missatges per a animar a la gent a anar a la platja, quan les zones de bany estan completament saturades.

Per la seua part el batle va reiterar que acabaven de conéixer la reducció dels efectius dels quals els anava a dotar la Generalitat. Amb poc marge de maniobra, entrant ja de ple en temporada alta de platges. Així i tot, va afirmar Poquet, s’està estudiant contractar un servei que suplisca la reducció d’auxiliars de platja.

Pel seu interés hem reproduït aquesta notícia apareguda l’1 de juliol de 2020 a la web de Ràdio Litoral.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?