General

La imminència de la variant de la N-332 dispara la promoció d’habitatges en l’antiga travessia

A més d’un mal de cap per a les més de 100 famílies afectades directament pel projecte, les repercussions sobre el trànsit i la importància sobre l’imaginari col·lectiu, el desviament de la carretera N-332 al seu pas per Benissa té altres lectures. Una d’elles es veu des de fa mesos en la que és en l’actualitat la travessia de la carretera en el nucli urbà del poble, un vial batejat amb el nom d’Avinguda del País Valencià.

L’anunci de la imminent construcció de la variant de la N-332, el començament de la qual està previst per a aquest mateix any si no es retarden els plans del Ministeri de Foment, ha disparat la promoció d’habitatges en l’antiga travessia. Més d’una desena d’edificacions estan en marxa actualment. En la majoria dels casos les finques de pisos es construiran sobre cases de poble que no sobrepassaven les dues altures. Amb tot, també hi haurà ocupacions sobre parcel·les en què no existia cap edificació com és el cas de la zona més propera al Pou d’Avall, en l’entrada des d’Alacant.

Fins que el projecte no va començar a prendre cos les promocions a l’Avinguda del País Valencià no passaven de ser anecdòtiques, eren escasses, però només es travessa Benissa aquests dies es pot comprovar que es tracta d’una zona d’expansió i d’atractiu per a compradors de nous habitatges i per als promotors també.

S’ha passat així d’una avinguda maleïda, en què els accidents se succeeixen -amb gravetat en massa ocasions- i els comerços moltes vegades han optat per tancar davant l’intensíssim trànsit, a un espai de nou encuny i en què el preu de les cases oscil·la entre els 150.000 euros i els 240.000, segons fonts del sector immobiliari.

Així mateix, les promotores que han triat l’antiga travessia per a fer negoci són de diversa procedència encara que hi ha preeminència de les locals.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?