General

La fundació Jorge Alió presenta la campanya de prevenció de l’ambliopia

La Fundació Jorge Alió inicia la campanya de prevenció de l’ambliopia 2004-2005 a Benissa. Aquesta iniciativa, desenvolupada conjuntament amb el consistori de la localitat (regidoria de Sanitat) es portarà a terme el 20 d’abril al CP Pare Melcior i al CP Manuel Bru.

En la darrera edició de la campanya, prop del 6% dels 134 escolars de Benissa als quals se’ls va sotmetre a una exploració ocular van presentar signes de sospita de patir anomalies visuals com defectes de refracció, estrabisme o ull vague. L’ambliopia o ull vague és un problema ocular que afecta milers de xiquets al nostre país. No sol presentar símptomes, pel que la seua detecció durant l’edat escolar és fonamental per a un tractament adequat.

L’edat escolar és una etapa fonamental en el desenvolupament del xiquet, una etapa d’aprenentatge en què els ulls juguen un paper protagonista. Detectar a temps possibles anomalies de la visió que puguen provocar retards escolars és una important tasca de prevenció que correspon a pares i educadors.

La campanya de prevenció de l’ambliopia realitza revisions oftalmològiques als xiquets d’edats compreses entre els 4 i 6 anys. A mode de joc, els xiquets participen en diferents tests que mesuren la seua agudesa visual, la visió en tres dimensions i detecten la presència d’estrabismes i altres patologies.

Tres equips de professionals de la visió de la fundació Jorge Alió, sota l’adreça del Prof. Jorge Alió, s’han desplaçat durant aquest curs escolar per tots els centres educatius de la província d’Alacant, gràcies a la col·laboració de cadascun dels ajuntaments d’aquests municipis, la universitat Miguel Hernández d’Elx i l’Excma. diputació d’Alacant.

Què és l’ull vague?

L’ambliopia o ull vague consisteix en la pèrdua parcial de la visió en un o els dos ulls d’un xiquet, que no pot ser corregida amb lents.

Aquest defecte visual pot comportar una gran pèrdua de visió de l’ull afectat, atès que aquest no es desenvolupa adequadament i, a poc a poc, va deixant de treballar, d’estimular-se, amb el que acaba perdent capacitat de visió.

Una de les causes principals de l’ambliopia és la presència d’estrabisme, fins i tot en xiquets molt xicotets, encara que pot donar-se el cas d’un ull vague sense estrabisme.

Tractament

La utilització de pegats per a l’oclusió de l’ull bó obliga l’ull vague a treballar contínuament, pel que aquest és un dels tractaments més acceptats. Existeixen alternatives als pegats en el tractament de l’ambliopia que han de ser prescrits per un especialista.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?