General

La Fundació Jorge Alió presenta la campanya de prevenció de l’ambliopia als centres escolars

La Fundació Jorge Alió inicia la Campanya de Prevenció de l’ambliopia 2005/2006 a Benissa. Aquesta iniciativa, desenvolupada conjuntament amb el Consistori de la localitat (Regidoria de Sanitat) es portarà a terme el 9 de març a les escoles Pare Melcior i Manuel Bru.

En la campanya de prevenció realitzada l’any anterior més del 4% dels xiquets de Benissa als quals es va sotmetre a una exploració ocular van presentar signes de sospita de patir anomalies visuals com a defectes de refracció, estrabisme o ull vague. L’ambliopia o ull vague és un problema ocular que afecta milers de xiquets al nostre país. No sol presentar símptomes, pel que la seua detecció durant l’edat escolar és fonamental per a un tractament adequat.

L’edat escolar és una etapa fonamental en el desenvolupament del xiquet, una etapa d’aprenentatge en què els ulls juguen un paper protagonista. Detectar a temps possibles anomalies de la visió que puguen provocar retards escolars és una tasca de prevenció important que correspon a pares i educadors.

La campanya de prevenció de l’ambliopia realitza revisions oftalmològiques als xiquets d’edats compreses entre els 4 i 6 anys. A manera de joc, els xiquets participen en diferents tests que mesuren la seua agudesa visual, la visió en tres dimensions i detecten la presència d’estrabismes i altres patologies.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?