General

Els escolars aprenen les dificultats de viure amb una discapacitat

Els alumnes de tercer, quart, cinquè i sisè de Primària dels col·legis Manuel Bru i Pare Melchor de Benissa han participat en la campanya denominada “Sin tropiezos”, organitzada per la Direcció general d’Integració Social de Discapacitats de la Conselleria de Benestar Social. Les activitats s’han desenvolupat al gimnàs del Manuel Bru on diversos monitors han ensenyat als xiquets com es viu quan se sofreix algun tipus de discapacitat a través dels tallers “Sense Mans”, “Sense sentir”, “Sense Veure”, etc. L’objectiu principal d’aquesta campanya és conscienciar als més petits sobre les dificultats de viure amb qualsevol tipus de discapacitat.

En el taller “Sense Mans”, els xiquets han substituït les seves mans per uns garfis per a comprovar el difícil que resulten algunes tasques quotidianes. Altres xiquets han muntat en cadira de rodes i han sortejat distints obstacles amb elles. A més de totes aquestes activitats, els alumnes participaran en un concurs on hauran de presentar treballs relacionats amb l’accessibilitat i l’eliminació de barreres arquitectòniques.

Els treballs poden consistir, depenent de l’edat, en dibuixos, còmics, collages, pòsters, poesies, contes, treballs periodístics o, fins i tot, un guió d’una obra de teatre relacionat amb aquesta temàtica. Els centres també poden participar presentant una memòria en la qual consten les activitats desenvolupades durant el curs.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?