General

La comissària de policia autonòmica tindrà 40 agents

El conseller de Governació, Serafín Castellano, va presentar ahir a Benissa les característiques de la nova comissària de policia autonòmica que se situarà al poble. La infraestructura disposarà d’un mínim de 500 metres quadrats i la plantilla estarà formada a partir de 40 agents. No obstant això, la inversió no es va poder concretar ja que dependrà si l’edifici és de nova construcció o per contra es reforma algun espai. Precisament, Castellano, que estava acompanyat per la directora general de Seguretat, va assenyalar que l’actuació s’emmarca en el Plise (Pla d’Infraestructures de Seguretat i Emergències) que contempla una inversió de 64 milions d’euros per als pròxims quatre anys.

Per la seua banda, el batle de Benissa, Juan Bautista Roselló, es va mostrar entusiasmat amb la designació del municipi per a situar una de les 7 noves comissàries previstes en el Plise. De fet, Roselló va qualificar la jornada com a “dia històric” ja que permetrà dotar a Benissa i a la resta de la Marina Alta de “més seguretat, que és un dels temes que més preocupen a la ciutadania”. El batle va aclarir que la nova comissària no té res a veure amb el quarter de la Guàrdia Civil i va reiterar el compromís del consistori de construir les noves instal·lacions de la Benemèrita. Així mateix va reiterar la intenció de l’executiu local de dotar la policia local amb els millors mitjans.

Després de la presentació de les característiques de la comissària, el conseller es va reunir amb altres batles, caps de la policia local d’altres pobles, i també amb Roselló i tècnics municipals per a estudiar la ubicació més adequada per a aquest tipus d’instal·lacions. El batle va matisar que “els principals criteris a seguir són l’accessibilitat i que la seua ubicació siga operativa”. Per aquest motiu, entre els professionals de la comarca allí reunits, van apuntar que la comissaria s’hauria de fer en algun solar connectat directament amb la variant de la N-332 que es preveu construir per a circumval·lar Benissa.

La visita del conseller va congregar nombrosos càrrecs policials, principalment de la comarca, el que va provocar la curiositat entre els veïns que passaven davant l’ajuntament. Alguns d’ells desconeixien si la policia autonòmica era un cos civil o militar i les seues funcions. Pel que fa a aquest tema, cal assenyalar que s’encarregaran dels assumptes relatius a Menors, Atenció a la Dona, Medi ambient, Atenció al Ciutadà, Joc i Establiments, i Espectacles públics i de Seguretat. El Plise també contempla una helisuperfície d’emergències a Gata de Gorgos i la reforma de la de Dénia.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?