General

Els sindicats denuncien que el cap de la policia local acusa els agents d’actes vandàlics

El dijous passat es va celebrar el Consell de la policia local de Benissa, en què es van reunir els sindicats CSI-CSIF i el SPPLCV secció sindical de Benissa amb l’inspector-cap del cos municipal i representants de l’ajuntament amb l’objectiu d’acostar postures i aparcar la crisi que va començar una denúncia sindical. De fet, el sindicat va acusar l’inspector de la policia local de “discriminació i assetjament laboral”.

Doncs bé, lluny de donar llum sobre l’assumpte, el consell només ha provocat que s’enfortisca l’enfrontament entre els sindicats i el cap del cos policial. Segons un comunicat signat pels sindicats SPPLCV i CSI-CSIF, el cap de la policia de Benissa “va fer oïdes sordes a la petició de diàleg dels sindicats, es va dedicar a acusar falsament els agents de la comissió d’actes vandàlics en les dependències policials davant la perplexitat dels delegats sindicals”.

No obstant això, els sindicats pretenen, segons el comunicat “la negociació i el diàleg en nom d’un millor funcionament i un bon ambient laboral, per a així poder prestar millor el servei, de la forma més eficaç davant les demandes socials, en el que dia a dia s’exigeix a la policia local per part del ciutadà, una major professionalitat i eficàcia, tot el contrari que fomenta l’inspector, que prefereix fer-se respectar pels agents amb el seu comandament autoritari en lloc d’intentar solucionar les queixes dels policies”.

Davant aquestes circumstàncies, els sindicats policials asseguren que estan “més units que mai” i afirmen que les “injustícies que pateixen els agents” es tradueixen en “sentir-se discriminats, perseguits, atabalats i acorralats»”.

D’altra banda, els sindicats lamenten que el regidor de Seguretat de l’Ajuntament de Benissa, Alex Theobald, diga que “no té coneixement de res” quan “hem tingut innombrables reunions amb ell”. Ahir, aquest diari va intentar sense èxit posar-se en contacte amb el batle de Benissa, Juan Bautista Roselló, per a conèixer la postura municipal sobre el polèmic consell celebrat la setmana passada.

Finalment, en el comunicat fet públic ahir, els signants asseguren que “els departaments jurídics dels sindicats estan estudiant tot el que ha succeït en els últims mesos referent a les actuacions tan poc afortunades de l’inspector-cap, per a així plantar cara a aquestes situacions amb mitjans legals i judicials per a posar-ne fi d’una vegada per totes”.

Els agents van lamentar ahir “s’està agreujant el malestar de la totalitat del cos de policia, així com l’empitjorament de la qualitat del servei que es presta al ciutadà”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?