General

La comissaria de policia autonòmica a Benissa haurà d’esperar

Vehicle de la policia autonòmica
Vehicle de la policia autonòmica

Castellano reclama l’arribada d’agents per fer les comissaries.

El conseller de Governació, Serafín Castellano, va lamentar ahir l’escassa col·laboració que ofereix el Ministeri de l’Interior i que ha obligat a que el seu departament paralitze cinc de les set comissaries que va anunciar per a la policia autonòmica fa ara tres anys, tal com ahir va publicar LAS PROVÍNCIAS.

Únicament Benicarló i Vall d’Alba comptaran amb les noves dependències policials previstes per a uns 40 agents. En canvi, els projectes de Llíria, Cullera, Requena, Benissa i Xixona hauran d’esperar a millor ocasió.

La policia autonòmica subsisteix amb 360 agents des de 2007. Ja no es poden cobrir ni les baixes, segons denuncien fonts de la Generalitat. El compromís del Govern era arribar al mig miler de policies. Després, aquesta xifra es va quedar curta en reclamar el Consell noves competències per a la unitat adscrita al cos nacional de policia. Llavors ja eren necessaris un miler de policies. Ni una ni l’altra van arribar a complir-se mai.

Castellano va reflexionar ahir sobre que la seguretat “necessita coordinació i col·laboració de tots els professionals i això és el que pretén la Generalitat mitjançant el desplegament territorial de comissaries”. El conseller va insistir a dir que si l’arribada d’agents es bloqueja “no es pot oferir més seguretat als carrers”.

El responsable, va recordar que el desplegament està orientat cap a aquelles localitats que no compten actualment amb comissaries de la policia nacional. L’objectiu consisteix “a ampliar la cobertura de seguretat al nostre territori”.

Així mateix, va criticar que el Govern frene totes aquelles propostes que ixen de la Generalitat per a incrementar la seguretat. Entre elles, va citar -a part de l’arribada d’agents- la paralització del conveni per a cofinançar la remodelació i construcció de cases quarter i comissaries o que el personal del Servef remodele algunes dependències policials.


Comentaris a la notícia

Mario Santacreu

Com podrem viure ara sense aquest cos tan imprescindible per a nosaltres??


Voleu deixar un comentari a la notícia?