General

La comarca ix al carrer contra les retallades en Educació i Sanitat

Més de mil persones van participar el dijous per la vesprada en les diverses concentracions que es van convocar als diferents pobles de la comarca per a denunciar les retallades de la Generalitat en matèria de serveis públics. Una protesta que va ser suspesa a Xàbia, igual que el ple extraordinari convocat per recolzar-les, per la sobtada defunció del Cap d’Estudis de l’escola de l’Arenal, Dionís Henarejos.

A les concentracions van assistir professors, pares, mares alumnes i alguns es van  disfressar d’estisores o de senyals de trànsit en les quals es podia llegir “Perill xiquets, retallades”.

A Dénia, prop de 300 persones es van concentrar a la plaça de la Constitució, on les alumnes d’Arts Escèniques de l’IES Chabás, Selma, Aida, Alba, Pamela i Mireia, van representar mitjançant globus la política de grans esdeveniments del Consell, segons van assenyalar era la metàfora “d’on estan aquests diners”.

La representació va precedir la lectura del manifest en el qual van criticar les retallades en els serveis públics que recull el decret de la Generalitat. Segons van assenyalar afecten a la Sanitat, Educació i a la Justícia, i van alertar d’una possible pèrdua “dels drets adquirits en els últims anys”.

Mentre, a Calp, van ser unes 500 persones les que es van manifestar al ritme d’una batucada. En arribar a l’ajuntament, i durant la lectura d’un comunicat, van criticar que es reduisca la jornada dels interins a 25 hores, entre d’altres.

A Benissa van participar més de 300 persones, equipats amb casseroles, xiulets, regue-recs i altres eines, van arribar a la plaça de l’Ajuntament, on es va llegir el manifest contra les retallades.

Les fotos següents han sigut extretes del facebook de Pablo Andrés


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?