General

Foment avança dos euros per m2 per a poder ocupar els terrenys de la variant

Al llarg de tota la jornada d’ahir desenes d’afectats per la variant de Benissa van passar per la Seu Universitària per a cobrar el primer pagament de l’expropiació. El tràmit és necessari perquè el Ministeri prenga possessió dels terrenys i comencen les obres que divendres passat el Consell de Ministres va aprovar traure a licitació per 18 milions d’euros.

No obstant això, el pagament era decebedor, ja que eixia a una mitjana de dos euros el metre quadrat. Tal vegada per això, els tècnics contractats insistien a dir que es tractava d’una quantitat simbòlica en no haver designat encara el Ministeri el preu de l’expropiació.

La quantitat concreta que es pagarà no es coneixerà fins d’aci mig any aproximadament. Serà llavors quan els afectats podran recórrer si discrepen del valor atorgat pel ministeri.

Una majoria de propietaris es lamentava ahir que la solució a l’intens trànsit fora crear més carreteres i comentaven que la millor opció era alliberar l’AP-7 i crear un enllaç des de Calp. De fet, si els propietaris tenien una actitud de resignació pel preu pagat, pitjor es trobava la gent amb terrenys situats a menys de cent metres de la variant, ja que en el futur no es podran urbanitzar.

Distinta valoració

Així mateix, la valoració tampoc era igual per a tots ja que depenia si els terrenys eren d’un bancal o si formaven part d’alguna caseta o propietat d’arrelat valor sentimental. En total es tombaran tres casetes ja que la modificació del projecte ha pogut evitar l’enderrocament d’algunes altres, però si que ocupen terrenys de moltes d’elles.

Per altra banda, alguns propietaris lamentaven que no els havia arribat la notificació per a presentar-se a la Seu Universitària i han hagut d’acudir a l’oficina de Correus a per la correspondència. Mentre que uns altres denunciaven la desaparició de més de vint pins centenaris.

El batle també va passar per les oficines on es realitzaven les gestions a última hora del matí d’ahir. Juan Bautista Roselló va comentar que “de moment tot anava bé i no s’havia produït cap problema”. Roselló també va explicar que els xecs que es pagaven “no són el valor del terreny” ja que es tractava d’un lliurament simbòlic que no representa la valoració final de l’expropiació”. I va afegir que des de l’ajuntament es realitzaran “les gestions que siguen necessàries perquè el preu que es pague als amos siga com més elevat millor”.

“Ens donen una misèria”

Mentre això ocorra, el comentari més habitual que s’escoltava ahir és que “ens donen una misèria”. Un altre propietari va indicar que “el que paguen és igual, no fa falta ni mirar-ho” i un tercer afegia que “és un atracament”.

En el que sí que coincidien tots és que les obres una vegada comencen s’acaben com més ràpid millor i poder convertir el malson del pas constant de camions i vehicles per la CN-332 en una imatge del passat. Entre hui i demà acabaran de passar els afectats per la Seu Universitària.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?