General

Fins febrer el CEE Gargasindi seguirà sense calefacció

Alumnes del CEE Gargasindi
Alumnes del CEE Gargasindi

Als alumnes i al professorat del CEE Gargasindi no els toca una altra que continuar passant fred. Almenys fins al mes de febrer l’escola no disposarà de calefacció. Una situació de la qual culpen a l’empresa responsable de la instal·lació i manteniment de la caldera, Hispana de Instalaciones, que amb arguments, del tipus “baixes per covid, problemes de subministraments i vagues de transportistes” segons apunten des del centre, ha retardat la solució d’aquest problema, que ve de llarg.

Cal recordar que el centre pateix problemes amb la calefacció des de la primavera del curs passat, i que hem arribat al mes de gener, sense la necessària reparació de la instal·lació, la qual cosa obliga a donar les classes amb les jaquetes ben cordades.

Des de Conselleria d’Educació asseguren que van adjudicar aquests treballs, amb un pressupost de més de 20.700 euros, al novembre, amb la intenció de veure solucionat el problema abans de Nadal. Però no ha sigut així.

Ahir la direcció del centre es va reunir amb representants d’Educació i de l’empresa responsable d’aquesta instal·lació. L’únic compromís adquirit amb l’adjudicatària del servei és que el dimecres de la setmana que ve portaran una nova caldera a l’escola. Després començaran els treballs d’instal·lació, que podrien prolongar-se uns 10 dies. Així que, si no fallen els comptes, fins febrer serà necessari acudir a classe amb polar.

La situació és especialment delicada, ja que el Gargasindi és una escola que acull alumnat amb diversitat funcional. Persones vulnerables, les famílies de les quals han mostrat el seu malestar per aquesta situació. Els pares recorden que el traspàs del centre de Calp a Benissa, perquè es puga construir el nou Gargasindi, implicava traslladar-se a unes instal·lacions en condicions, que segons insisteixen des de les famílies afectades, l’antic IES Josep Iborra, no compleix.

Pel seu interés hem reproduït aquesta notícia apareguda el 14 de gener de 2022 a la web de Ràdio Litoral.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?