General

El Gargasindi inicia el curs amb mesures anti COVID i en les instal·lacions de l’antic IES de Benissa

Alumnes

El d’enguany està sent un inici de curs diferent, que suposa un repte encara major si ens fixem en els alumnes amb necessitats educatives especials.

Aquest nou curs implica adaptar-se a unes noves normes a l’escola, mesures higièniques i de protecció enfront de la COVID 19, que tots, la comunitat educativa al complet, – docents, alumnes i pares-, haurem d’assumir com a pròpies. Un curs complicat, en el qual la màscara i la constant rentada de mans, es convertiran en habitual. Però com afronten aquest repte els centres amb alumnes amb diversitat funcional?

En el sud de la comarca, el CEE Gargasindi, ha iniciat a un nou curs amb il·lusió, ganes i alegria per tornar a retrobar-se amb companys i mestres. En aquest centre, explica la seua directora, Inés López, la tornada a les aules l’han prevista, igual que altres centres de la comarca, de manera escalonada. El dilluns, 7 de setembre, van acudir a classe el primer grup de convivència, el dimarts es va incorporar el segon grup i el dimecres va arribar el tercer completant tot l’alumnat.

La situació d’aquests estudiants és excepcional, i és que a totes les novetats que ens ha obligat a adoptar la pandèmia, els alumnes del CEE Gargasindi han de sumar tots els canvis que comporta haver modificat el seu habitual emplaçament. Recordem que aquest centre s’ha mudat a les antigues dependències de l’IES Josep Iborra, una comunitat educativa que passa de Calp a Benissa, mentre s’executen les obres per a la construcció d’una nova escola més gran, amb aules més dignes i espais adaptats a les noves necessitats educatives dels alumnes.

Tot són canvis en aquest curs. Però els afronten amb comprensió, i al mateix temps amb il·lusió que en un futur podran estrenar la seu desitjada nova escola, explica López.

Si que lamenten, des de la direcció del centre, que la situació sanitària actual no permet dur a terme alguns dels programes inclusius que amb tant d’èxit es desenvolupaven a l’escola, ni tampoc podran obrir les portes del centre als voluntaris que cada curs participaven en diferents activitats que es programaven.

Pel seu interés hem reproduït aquesta notícia apareguda el 8 de setembre de 2020 a la web de Ràdio Litoral.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?