General

Esclata la guerra per l’autopista

Ahir va esclatar la guerra entre Calp i Benissa per l’accés del Calp a l’autopista AP-7. El conflicte que romania dormit, encara que algun que altre soroll parlava de possibles problemes, ha despertat en forma de comunicat del grup municipal socialista del poble del Penyal d’Ifach. En aquest sentit, els socialistes van afirmar en el comunicat que “el batle de Benissa ha rebutjat les tres propostes del ministeri i pretén deixar a Calp sense entrada a l’autopista” el que, segons el grup de Luis Serna, s’ha produït en el marc “d’un sobtat atac d’ecologisme -del batle benisser, s’entén- que sorprén per la falsedat que sembla tindre”.

En aquest sentit, des del PSOE van recordar que “aquesta alternativa -en referència a la del Mascarat (la C-1), escollida per Calp i desestimada per Benissa- porta molts anys contemplada al Pla General de Calp i Juan Bautista Roselló no havia dit res fins ara”. A aquest fet s’uneix que “aquest mateix batle pretén desenvolupar milers de cases amb camp de golf inclòs, que arrasaran una bona part del sòl rústic de Benissa, sense que semble importar-li la protecció del medi ambient en eixe cas”, van expressar els socialistes en referència al macroprojecte que preveia la construcció de dos camps de golf i 4.700 cases. Una proposta urbanística que va ser rebutjada per l’Ajuntament de Benissa després de la pressió social desencadenada.

Així mateix, els socialistes van aprofitar l’ocasió per a recordar que “la Generalitat té pendent l’execució de 42 actuacions en la xarxa viària de les comarques d’Alacant i que la Marina Alta és una de les que té major retard en les obres”.

En dos anys

En aquest sentit, el grup de Luis Serna va defensar que “tan sols dos anys de govern del PSOE han bastat perquè Calp dispose de fins a tres alternatives per a solucionar el problema” de l’accés a l’AP-7 quan “en huit anys de govern del PP no en vam saber res”.

L’Ajuntament de Calp va demanar el dimarts formalment que Benissa i Altea recolzen la seua petició al Ministeri de Foment per tal que l’accés a l’AP-7 s’execute pel Mascarat.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?