General

Es dóna a conèixer el monument a les Brigades Internacionals que s’instal·larà a Benissa

En les jornades d’Homenatge a la República i als Brigadistes Internacionals organitzades pel Casal Cultural-ACPV de Benissa en col·laboració amb l’Ajuntament de Benissa al novembre de 2007, es va acordar entre l’Ajuntament i el Casal la construcció d’un monument en memòria de l’estada de les Brigades al nostre poble entre 1936-1939.

Per això l’Ajuntament de Benissa va convocar un concurs d’idees per a la creació i la instal·lació del monument commemoratiu, on podia participar qualsevol escultor sense limitació d’edat, lloc de residència o nacionalitat. El premi ha constat de dues parts: 11.000 euros per a la realització de l’obra i 1.500 euros en concepte de premi al guanyador.

L’escultura se situarà a la zona verda de la Casa Feliu, a l’Avinguda del País Valencià, prop de l’accés al poble des de Calp. Aquesta casa va ser el Centre hospitalari de les Brigades Internacionals durant 1937 i 1938, a més de ser un edifici inclós en el Catàleg de Béns i Espais Protegits de Benissa en el PGOU.

Al concurs es van presentar un total de 15 participants provinents de Vitòria, Xàbia, Tudela, Benissa, Beniarbeig, Gandia, Madrid, Alacant, Banyoles, Torís i Irutzun. El jurat va estar compost pels polítics membres de la Comissió Municipal de Benestar Social i Cultura, el sr. Robert Llopis com a representant del Casal Cultural-ACPV de Benissa i el sr. Álvaro Tamarit, escultor guanyador del Premi Bancaixa 2006 i el monitor del Taller de Belles Arts de l’Escola d’Adults de Benissa.

Les propostes finalistes van ser: Tres, d’Encarna Soler i Carlos Cabrera, Miles de manos, de Joan Oliver, Tòtem de José Puchades i l’obra guanyadora va ser Escultura Homenaje de Rafael Carrió.

RAFAEL CARRIÓ és un escultor de Beniarbeig, amb un ampli currículum de premis i que ha realitzat gran quantitat d’exposicions tant individuals com col·lectives a més de tindre obres seleccionades en certàmens bienals i obres en espais públics i privats.

L’escultura tracta d’aglutinar tres aspectes representatius de les Brigades:

– L’estrella de les tres puntes: Símbol universal de les Brigades.

– La creu cúbica: Representa el Servei Sanitari.

– Dues portes obertes: Acollida i reconeixement de Benissa a les Brigades.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?