Cultura

El Casal Cultural-ACPV homenatja les Brigades Internacionals i la II República

El segle XX tornarà a la memòria de Benissa a partir d’aquesta setmana amb la celebració de les Setmanes d’homenatge a la Segona República i les Brigades Internacionals, que tindrà lloc del 2 al 12 de novembre. Els actes, organitzats pel Casal Cultural-ACPV de Benissa, patrocinats per l’Ajuntament de Benissa i amb la col·laboració de la Universitat d’Alacant i la Universitat de Castella-la Manxa, començaran el dia 2 amb la inauguració de l’exposició fotogràfica sobre les Brigades Internacionals que comptarà amb la presència del batle, Juan Bautista Roselló.

El dijous dia 3 serà el torn de la conferència en què l’investigador benisser Robert Llopis parlarà de l’hospital que van fundar les Brigades Internacionals al poble durant la Guerra Civil.

L’últim dels actes però potser el més entranyable tindrà lloc el diumenge 5 al cementeri nou de Benissa on se celebrarà un homenatge als brigadistes internacionals morts al poble. En aquest acte la Colla de xirimiters Pere Bigot interpretarà l’Himne de Riego. Seguidament al Casal Cultural hi haurà un menjar de germanor. Els interessats a assistir han de posar-se en contacte amb els responsables del casal per a inscriure’s (mòbil: 678919672).

A més el dijous dia 9, a les 22.00 i en la Seu Universitària, podrà veure’s el documental “Egon-Holland torna a Benissa. Voluntaris danesos en la Guerra Civil”.

Més informació
Díptic amb la programació
Cartell de les Setmanes


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?