Cultura

Més de 30 persones visiten l’Ebre amb el Casal Cultural-ACPV

Una trentena de persones van visitar el darrer cap de setmana els espais memorials de la Batalla de l’Ebre en el viatge organitzat pel Casal Cultural de Benissa-ACPV dins del cicle d’homenatge a la II República i les Brigades Internacionals.

L’historiador David Tormo va ser l’encarregat de guiar el grup el dissabte per tota la Terra Alta alhora que explicava el desenvolupament de la batalla als assistents. En primer lloc es visità el centre de recepció de Corbera de l’Ebre en què es troba exposada una mostra d’objectes d’ús quotidià emprat per ambdós bàndols, des de material bèl·lic fins a llaunes de sardines. A continuació es marxà cap al casc antic de Corbera de l’Ebre, bombardejat per les tropes franquistes i avuí abandonat. La resta del matí es visità el memorial de les Camposines així com les trinxeres de les Devees i Els Barrancs. Per la vesprada es va visitar l’espai històric de la cota 705 de la Serra de Pàndols, últim focus de resistència republicana durant la batalla així com el centre d’interpretació “Les veus del front” de Pinell de Brai que tracta dels mitjans de comunicació durant la Guerra Civil espanyola.

L’endemà el grup es desplaçà fins a Miravet per tal de veure el castell templer.

El cicle d’homenatge a la II República i les Brigades Internacionals continua al mes de novembre amb una ofrena floral als brigadistes internacionals morts a Benissa i amb una exposició sobre els voluntaris internacionals a la Guerra de 1936.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?