General

Els polítics estudien fórmules per a eradicar el vandalisme

El gamberrisme que amenaça cada vegada més la tranquil·litat dels veïns i la correcta conservació dels béns del casc històric de Benissa no constitueix un fenomen recent ni desconegut.

Fa ja alguns anys que el problema preocupa els residents del nucli urbà de l’entorn del carrer La Puríssima, i els llocs d’oci nocturn. També els representants de la ciutadania que, en més d’una ocasió, han dut la situació al ple per a reclamar al govern mesures policials i socials que servisquen per a eradicar aquest vandalisme.

En l’últim ple, el CIBE-BLOC, va advocar per crear una comissió d’anàlisi del problema de vandalisme i inseguretat concebre fórmules per a la seua eliminació.

També van demanar que s’establisquen les bases d’una Junta Local de Seguretat en què estiguen, a més dels cossos i forces de seguretat del municipi, els grups municipals. I finalment, que una comissió amb representants d’aquesta junta elabore un codi deontològic i ètic per a qui treballa en els serveis de seguretat del poble.

Suport unànime

La moció dels independents va ser aprovada per unanimitat i qualificada pel batle popular, Juan Bautista. Roselló com a “molt oportuna”, ja que li permetia donar a conèixer les gestions del seu govern en aquesta matèria.

Així, Roselló va informar que es va reunir amb el coronel de la comandància de la Guàrdia Civil a Alacant, per a construir una nova caserna i buscar solucions a la inseguretat de la zona.

També va assenyalar que ha consultat ordenances sobre seguretat ciutadana i policia d’altres ciutats per a redactar una pròpia que servisca d’instrument legal a la futura acció de la policia.

Finalment va anunciar que el divendres, 16 de juny, es farà la primera reunió de la Comissió de seguiment del vandalisme, amb assistència del batle, el regidor de seguretat, i representants de tots els grups polítics.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?