General

Benissa aconsegueix l’acreditació per a una unitat de prevenció comunitària

L’Ajuntament de Benissa, després de realitzar les gestions oportunes mitjançant el pla municipal de drogodependències, ha aconseguit que la Direcció general d’atenció a la dependència de la Conselleria de Benestar Social, acredite a Benissa per a albergar una UPC (Unitat de Prevenció Comunitària). Aquesta UPC, amb seu en el nostre municipi, proporcionarà informació, assessorament i orientació a les poblacions que conformen la Mancomunitat de la Vall del Pop. En la comarca de la Marina Alta només existia una UPC, que està situada a Dénia.

Dins dels objectius que ha marcat la UPC, l’Ajuntament de Benissa seguirà amb una sèrie d’actuacions encaminades a la prevenció i assessorament sobre el tema de drogues entre els joves i pares del municipi principalment. Per a aquest any 2005 es té previst desenvolupar un curs de deshabituació de tabac per a tota la població. Es continuarà amb l’Escola de Pares de l’IES Josep Iborra, on es tractarà sobre els factors de risc de consum de drogues des de l’àmbit escolar, familiar i individual. La prevenció serà un altre dels objectius de la UPC, que dirigirà algunes de les seues xerrades als alumnes de 1r, 2n i 6é de primària i als alumnes de 3r d’ESO i 1r de batxillerat. Els efectius de la policia local, com a mediadors socials, també rebran un curs sobre com actuar davant els possibles casos de consum de substàncies que es donen a Benissa.

D’altra banda, segueixen les reunions trimestrals de la comissió de seguiment sobre drogodependències. Unes reunions de treball a les quals assisteixen el batle, representants del Consell Escolar de l’IES, representants dels estudiants, dels professors i de l’AMPA de l’IES, la psicopedagoga, les forces de seguretat, els regidors d’educació i joventut i la tècnic de la unitat de prevenció comunitària.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?