General

Els festers de Benissa posen per a un calendari artístic

Els festers més joves recreen la imatge de La Gallina Cega a la zona del Pouet de Berdica
Els festers infantils

Què passaria si Robert Doisneau haguera pres la seua famosa foto del bes a Benissa i no a París; o si els Beatles hagueren creuat el pas de vianants en un carrer d’aquest municipi i no a la londinenca Abbey Road. La resposta està en l’original calendari que ha preparat la Comissió de Festes de la Puríssima Xiqueta 2011.

En només uns dies es posarà a la venda aquest almanac, que ara està en impremta, i que marcarà els dies del nou any en moltes llars benisseres.

Famoses fotografies i quadres, que ara es recreen, tenint com a models als festers de l’any que ara va a començar. Tres quintes, els nascuts en 1970, 1993 i 2003 i que han posat davant l’objectiu del professional Robert Cabrera.

El primer mes, gener, té com a protagonistes les Menines de Velázquez, que donaran pas a altres clàssics de Goya com són la Gallina Ciega, el Cacharrero i el Quitasol. Un altre dels quadres escollits per al calendari és el Paseo del valencià Sorolla.

A les famoses pintures se sumen imatges tan conegudes com la presa el dia de les noces dels Prínceps d’Astúries en la qual posaven, des de la balconada, Don Felipe i Donya Letizia. Però ací no queda la cosa ja que també es pot trobar la versió del fotograma més conegut de la pel·lícula Vacances a Roma.

Conegudíssimes instantànies que afegeixen, a aquests 12 mesos, tres fotografies inèdites que qui sap si en un futur seran tan populars com les ara recreades. Tres estampes sota el títol de la Tosca, Vals i la Llotja que protagonitzaran juny, novembre i desembre, respectivament.

L’original calendari, que es podrà aconseguir en tan sols uns dies al mòdic preu de 10 euros, és obra del prestigiós fotògraf Robert Cabrera. Des de fa quatre anys que aquest professional col·labora amb les festes del seu poble regalant-los el reportatge perquè les diferents comissions puguen incrementar els seus beneficis venent aquests curiosos anuaris. Com en edicions anteriors, s’espera que la venda vaja més enllà del seu municipi ja que són molts veïns d’altres localitats i ciutats els que demanen el seu exemplar a causa de la seua gran qualitat.

Des de la brillant idea de Cabrera enrere queda la febre dels calendaris amb gent nua que va arribar amb la pel·lícula las Chicas del Calendario del director Nigel Cole. I és que no fa falta ensenyar el cos per vendre milers d’exemplars com demostraran, una vegada més, els festers de Benissa, que abillats amb els seus vestits típics, penjaran de les parets de moltes llars en aquest 2011.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?