General

Els 9 IES de La Marina Alta titlen de “desastre” la coincidència de les oposicions amb els exàmens de juny

Dels 727 professors dels centres de secundària de la comarca, 245 són interins que hauran de presentar-se a les convocatòries de conselleria que comencen el 17 quan el curs finalitza el 24.

Ningú no es lliura dels exàmens al juny, ningú. Açò serà un desastre total. Categòric es va mostrar el director de l’IES Nou Chabàs de Dénia, Enrique Villamañán, davant de la coincidència del final de curs -24 de juny- amb la convocatòria d’oposicions a professor de secundària -17 de juny-. Una cita, la segona, a la que hauran de presentar-se els 245 professors interins que hi ha en els 9 centres de la comarca d’un total de 727 docents.

En este sentit, Villamañán va assegurar que “tem trobar-me amb un grapat de professors d’exàmens mentre que els alumnes no sabré on ficar-los”. En la mateixa línia va opinar la directora del Maria Ibars, Pepa Ribes, la qual a més va alertar que “no sé què farem amb els que no podem atendre”. La conselleria d’Educació va anunciar que les oposicions serien de dissabte en dissabte però els interins no se si estaran molt centrats per a impartir classe, va assenyalar el director de l’IES Josep Iborra de Benissa, Josep Ballester.

En alguns casos com l’IES Ifach de Calp els interins superen els docents amb destí. Segons va explicar la cap d’estudis, Marián Ibaibarriaga, en el centre calpí el nombre de professors amb plaça és de 41 mentre que els interins sumen 58. Una xifra que té la seua rellevància pel fet que a més de les oposicions a professorat també perdem docents que acudixen als tribunals d’eixes mateixes proves, va explicar la directora de l’IES Enric Valor de Pego, Lluïsa Parra.

Als equips directius dels centres de secundària de la Marina Alta la decisió de la conselleria d’Educació -que ja ha denunciat el sindicat STE-PV- els ha agarrat per sorpresa. Respecte d’això, el responsable de l’IES d’Ondara, Juli Pascual, va manifestar que estem preocupats per eixos dies de fi de curs i encara no sabem si es podran organitzar activitats lectives o d’un altre tipus. El mateix Pascual va asseverar que sembla que el que haja provocat la coincidència ho haja fet per a crear problemes.

A més de la convocatòria d’oposicions i l’assistència de professors amb plaça als tribunals de les mateixes hi ha un altre punt que se suma a l’enrevessat fi de curs de 2004-2005. És la selectivitat. Els professors dels centres també han d’acudir a avaluar els alumnes que finalitzen els estudis de Batxiller. El selectiu s’ha convocat enguany per als dies 14, 15 i 16 de juny.

En el cas dels IES de Xàbia, el final del curs s’ha avançat al dia 21 de juny amb motiu dels fogueres si bé açò no va impedir que el director de l’Antoni Llidó, Vicent Chorro, declarara ahir que ja hi ha algunes baixes sospitoses però el problema arribarà en el moment d’afrontar el final del curs.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?