General

El servei de salvament a les platges benisseres ja està en marxa

Presentació de la cadira amfíbia a la platja de la Fustera
Presentació de la cadira amfíbia a la platja de la Fustera

La regidora de Sanitat, Gloria Ivars, s’ha desplaçat aquesta setmana a la platja de la Fustera per a presentar la nova “cadira amfíbia” que permetrà que les persones minusvàlides o amb mobilitat reduïda gaudisquen d’un bany, gràcies a l’ajuda dels voluntaris de la Creu Roja. A més, va ser testimoni d’un simulacre de salvament.

Aquest servei, que estarà operatiu fins a setembre en horari de 10.00 a 14.00, es va posar en marxa fa alguns anys amb un notable èxit, i ve acompanyat també d’un servei de crosses que podran ser utilitzades per les persones que les necessiten per a desplaçar-se per l’arena de la platja. Els interessats s’han d’adreçar al punt de socorrisme situat a l’esplanada de la platja i el personal de la Creu Roja els ajudarà a col·locar a la cadira amfíbia, traslladar-los fins a la platja i acompanyar-los durant el bany, que tindrà una durada d’uns 20 minuts.

Cal recordar que la platja de la Fustera disposa d’aparcaments per a minusvàlids, zona d’ombra al punt de socorrisme on poder deixar cadires de rodes o crosses, lavabos adaptats i rampes i passarel·les d’accés a la platja. Tot això, preparat perquè les persones amb mobilitat reduïda puguen gaudir d’aquesta platja amb totes les facilitats possibles.

A més, totes les cales tindran servei de vigilància amb embarcació, mentre que la platja de la Fustera estarà dotada de torre de vigilància, farmaciola, sala d’atenció a l’usuari i dos socorristes. Les actuacions d’aquest servei, que estarà operatiu fins el 15 de setembre de 10.00h a 20.00h, comprenen el rescat o salvament de banyistes, les cures de picades o talls, atenció d’insolacions o cremades així com el canvi de banderes de senyalització de l’estat de la mar.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?