General

Posen en marxa el servei de cadira amfíbia i de la Creu Roja a la platja de La Fustera

Presentació de la cadira amfíbia a la platja de La Fustera
Presentació de la cadira amfíbia a la platja de La Fustera

La regidora de Sanitat, Gloria Ivars i el regidor de Medi Ambient, Arturo Poquet, s’hant desplaçat aquesta setmana a la platja de la Fustera per a presentar el servei de cadira amfíbia, que permetrà que les persones minusvàlides o amb mobilitat reduïda gaudisquen d’un bany, gràcies a l’ajuda dels voluntaris de la Creu Roja. A més, van ser testimonis d’un simulacre de salvament.

Aquest servei, que estarà operatiu fins el 6 de setembre en horari de 10.00 a 14.00, es va posar en marxa fa alguns anys amb un notable èxit, i ve acompanyat també d’un servei de crosses que també podran ser utilitzades per les persones que les necessiten per a desplaçar-se per l’arena de la platja. Els interessats hauran de dirigir-se al punt de socorrisme situat a l’esplanada de la platja i el personal de la Creu Roja els ajudarà a col·locar-se a la cadira amfíbia, traslladar-los fins la platja i acompanyar-los durant el bany, que tindrà una durada d’uns 20 minutos.

Cal recordar que la platja de la Fustera disposa d’aparcaments per a minusvàlids, zona d’ombra en el punt de socorrisme on poder deixar cadires de rodes o crosses, condícies adaptades i rampes i passarel·les d’accés a la platja. Tot això, preparat perquè les persones amb mobilitat reduïda puguen gaudir d’aquesta platja amb totes les facilitats possibles.

A més, totes les cales tindran servei de vigilància amb embarcació, mentre que la platja de la Fustera estarà dotada de torre de vigilància, farmaciola, sala d’atenció a l’usuari i dos socorristes. Les actuacions d’aquest servei, que estarà operatiu fins el 15 de setembre des de les 10 del matí fins les 20.00, comprenen el rescat o salvament de banyistes, les cures de picades o talls, atenció d’insolacions o cremades així com el canvi de banderes de senyalització de l’estat de la mar.

Simulacre de salvament

Simulacre de salvament a la platja de La Fustera
Simulacre de salvament a la platja de La Fustera

D’altra banda, la Creu Roja de Calp també va dur a terme ahir pel matí un simulacre de rescat i un altre de salvament amb reanimació cardiorespiratòria. Per això es va mobilitzar la policia local, una ambulància i efectius de la Creu Roja. Els dos regidors presents van poder comprovar “in situ” que realment està tot preparat per a aquest tipus d’emergències.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?