General

El Servei d’Atenció Jurídica de Benissa rep una subvenció de la Diputació d’Alacant per a abonar el 23% del seu cost

Bitllet
Bitllet

Benissa rep per part de la Diputació d’Alacant una ajuda de 1.804 € per a fer front a les despeses del Servei d’Atenció Jurídica (SAJ), uns diners amb el quals sufraga el 23% del seu cost. Una xifra que des de l’Ajuntament es considera “millorable”, ja que el SAJ ofereix un servei social dels primers que es van implantar a la comarca, i que presta atenció de manera constant des de 2001 i a l’últim any ja va minvar la quantia rebuda per part de la Diputació provincial.

Qualsevol persona pot accedir al SAJ amb una cita prèvia telefonant al tel. 96 573 11 97 de dilluns a divendres, de 8 a 15h. L’atenció es realitza per una advocada, dilluns i dimecres per la vesprada, des de les 16.30 fins les 18.30 a les oficines de Benestar Social, situades al carrer Bilbao, 6.

Durant l’any 2016, aquest servei ha atés un total de 385 persones, de les quals 315 eren dones. Els tràmits i consultes realitzades han estat la majoria sobre temes de familia, civil, assistència jurídica gratuïta i laboral.

Destaquen també 29 consultes i tràmits al voltant de la violència de gènere. El SAJ s’emmarca dins de les accions previstes en el II Pla Municipal d’Igualtat d’Oportunitats entre Dones i Homes de Benissa i està enfocat a l’assessorament de les dones. El servei garanteix l’accés a la justícia en condicions d’igualtat i també permet l’accés a la tutela judicial efectiva, independentment de la situació econòmica de les persones que la demanen.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?