General

El Servei d’Atenció Jurídica de Benissa rep una subvenció

Servei d'Atenció Jurídica
Servei d’Atenció Jurídica

La Regidoria d’Igualtat ha rebut una subvenció per al suport del Servei d’Atenció Jurídica gratuït que es realitza a l’Ajuntament.

El Servei d’Atenció Jurídica SAJ a Benissa ha complit ja 15 anys, sent un dels primers que es van implantar a la Marina Alta. Aquest servei s’ofereix de forma constant des d’agost de 2001 a les oficines municipals prèvia cita els dilluns i dimecres per la vesprada de 16.30 a 18.30 amb la finalitat d’oferir la màxima discreció a les consultes formulades.

De gener a juny en 2016 s’han atès 201 persones de les quals la gran majoria (163) són dones. El mes de març ha sigut el de major nombre d’atencions (38) . Per edats destaquen persones entre 31 a 40 anys (64) i de 41 a 50 (59).

El perfil d’usuària és el d’una dona casada, amb fills i estudis primaris. En la seua majoria es tracta de mestresses de casa, aturades o amb treballs temporals en el sector serveis i pràcticament íntegrament no disposen d’advocat en situació processal.

La regidora d’Igualtat, Francis Esquerdo, ha declarat que “La Diputació Provincial d’Alacant ha destinat 2.105,07 € a Benissa per a l’ajuda al desenvolupament d’aquest servei tan necessari i del que es beneficien tantes persones . Es tracta d’evitar que les dones que pretenguen accedir a la tutela judicial efectiva no vegen obstaculitzat aquest accés en raó de la seua situació econòmica. La finalitat és, per tant, garantir l’accés a la Justícia en condició d’igualtat”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?