General

El Runar al·lega contra les tres alternatives del peatge a Calp i aposta per ampliar la N-332

El Col·lectiu El Runar ha posat sobre la taula la seua opinió sobre la futura eixida a Calp des de l’autopista AP-7. Les cartes dels ecologistes està clares i al descobert: no volen cap de les tres alternatives plantejades pel Ministeri de Foment. La solució: l’ampliació de l’actual carretera N-332 entre Benissa i el poble del Penyal d’Ifach.

D’aquesta manera i per a mostrar amb més fermesa la seua oposició als traçats ideats per la demarcació de Carreteres de l’Estat a la Comunitat Valenciana des del Runar han emprés una campanya de recollida de signatures amb l’objectiu de presentar al·legacions per tal que “es dicte resolució contrària a la realització del projecte ‘Nou accés a l’autopista AP-7 des de Calp’ en totes les seues alternatives”. Entre altres coses, els conservacionistes consideren que algunes de les alternatives danyaran microreserves de flora i són incompatibles amb el planejament territorial actual del poble de Benissa.

Camins rurals afectats

Així mateix la nova carretera també tindria efectes sobre el gran nombre de camins rural que existeixen en un poble de vocació agrícola com ho és el benisser. Així, alerten que a més del gran impacte ambiental també hi haurà “repercussions econòmiques sobre els propietaris de terrenys”.

Les al·legacions a més seran remeses a l’ajuntament amb l’objectiu que les faça seues. Cal recordar que el batle, Juan Bautista Roselló, així com tots els grups polítics de la corporació han mostrat la seua oposició als tres traçats que travessen el terme municipal de Benissa i, de la mateixa manera que els ecologistes, han apostat per l’ampliació de la N-332.

Així les coses, des del Col·lectiu el Runar exposen en el document amb el qual es recolliran les al·legacions que “es considere la millora de la N-332 en el tram de Benissa a Calp amb l’ampliació de carrils, millora de les condicions de seguretat vial, la conservació i acondicionament de ferms com a única alternativa viable i sostenible”. Precisament aquesta mateixa setmana tindrà lloc una reunió entre els quatre portaveus dels grups polítics de Calp a petició del batle, el popular Javier Morató. En l’últim ple celebrat el batle va anunciar la convocatòria de la cita. No obstant això, la cita no ha estat concretada ja que l’ajuntament no disposa encara de tota la documentació.

Documents vinculats
Document d’al·legació redactat pel Col·lectiu El Runar


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?