General

El Runar demana que s’esbrine immediatament on s’ha llançat terra amb restes humanes

A la recerca de la memòria. El Runar va exigir ahir a l’equip de govern del PP de l’Ajuntament de Benissa que “de forma immediata i amb tots els mitjans que siguen necessaris” esbrine els punts del municipi on ha estat llançada la terra extreta de l’antic cementeri del Pla de Bonet i que conté restes humanes.

En aquest sentit, des del col·lectiu van instar de la mateixa manera que l’empresa que s’ha encarregat del transport col·labore amb el consistori. Una empresa que, com ja va informar aquest diari ahir, ha venut a particulars terra que conté ossos fins i tot cobrant-la.

Pel que fa a aquest tema, el portaveu del Runar, Àngel Ibáñez, va assenyalar que “s’hagueren hagut de paralitzar immediatament les obres en topar amb restes humanes” perquè “és impensable que no s’hagen adonat amb la quantitat de camions que han eixit de l’antic cementeri”.

D’aquesta manera, el col·lectiu aposta perquè les restes que es troben espargides almenys en una parcel·la de Benimarraig i en una altra de Canor siguin traslladades a l’ossera. No obstant això, Ibáñez també va apuntar la possibilitat que “tota la terra que s’ha extret siga restituïda al cementeri”. Possibilitat que hauria d’estar acompanyada de “la cessió al propietari d’un terreny en un altre lloc o una indemnització en diners” sabent que “no hauria de construir-se una nau industrial on descansen els nostres avantpassats”.

Per al Runar l’anunci fet pel batle de Benissa, Juan Bautista Roselló, sobre el fet que tota la terra anava a ser garbellada, i a hores d’ara ja està fent-se, no és més que “un rentat de cara” quan “l’error ha vingut des del principi”.

Mobilització

Pel que fa a l’assumpció de responsabilitats per la crisi del cementeri, des del Runar van recordar que “cal esperar a veure que ocorre amb la denúncia presentada” encara que van acusar el govern local del PP de “permetre el problema”. Així mateix, sobre la possible convocatòria d’una mobilització ciutadana de protesta -que va anunciar el mateix col·lectiu- Ibáñez va avançar que “no està descartada i podria convocar-se pròximament”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?