General

El PSPV demanarà en el ple un informe per a saber si és legal la planta solar de Benimallunt

El PSPV de Benissa ha sigut el primer partit en pronunciar-se sobre la planta solar que l’empresa Promociones Jade preveu instal·lar a la partida de Benimallunt. Els veïns d’aquesta partida i els del Rafalet, Vinyent i Racó de Carabou ja han traslladat a tots els grups polítics l’al·legació en què adverteixen que aquest projecte contravé el PGOU i té el seriós inconvenient que pels voltants de la parcel·la on es volen instal·lar 6.400 panells solars (més de 13.000 m2 continus de plaques) hi ha 400 cases.

Els socialistes van fer pública ahir una moció sobre la planta fotovoltaica que presentaran en el ple del dimarts que ve. Demanen que s’emeta un informe jurídic “sobre la legalitat o il·legalitat d’aquest tipus d’instal·lacions en sòl rústic o no urbanitzable” com és el cas del terreny de Benimallunt.

També advoquen per acordar en el ple en quins llocs del terme municipal de Benissa sí que es podria instal·lar una planta solar “a fi de no perjudicar els veïns de cap partida rural”.

Amb tot, el PSPV, en la seua moció, ja deixa clar que una instal·lació d’aquest tipus “ha de situar-se en llocs on no existisquen cases i on no siga visible”.

Els socialistes comenten que són partidaris de la implantació d’energies alternatives i apunten que estan a favor de l’energia solar “com a recurs net i renovable”.

Aclareixen, no obstant això, que el problema està en el fet que la Generalitat Valenciana no ha elaborat un pla que establisca on es poden situar aquestes plantes solars. A més, diuen que tampoc el PGOU de Benissa marca zones de sòl rústic on es pot desenvolupar aquesta activitat de caràcter industrial.

Adverteixen també de la importància agrària i turística que tenen les partides rurals del poble i sostenen que autoritzar plantes solars de gran grandària menyscaba l’atractiu d’aquestes zones.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?