General

El PSD trau endavant una moció sobre l’aigua gràcies al suport del PP

Pel seu interés reproduïm aquesta notícia apareguda al diari LAS PROVINCIAS el 16 de maig de 2008:

Igual que està ocorrent en les últimes sessions plenàries celebrades a Calp, el ple del dimecres per la nit a Benissa va centrar la disputa en les mocions que van presentar diversos grups polítics de caràcter nacional per al seu debat.

En concret, el PSD de Paco Montagut va presentar un document sobre política hídrica nacional que segons van denunciar els socialistes de Vicente Cabrera “comparteix els mateixos arguments que el PP a nivell nacional”.

Precisament, la moció del socialdemòcrata va eixir endavant gràcies als vots del PP que lidera el batle de Benissa, Juan Bautista Roselló. El PSPV va rebutjar la moció argumentant que “no es donava cap solució específica als problemes de l’aigua”. A més, Cabrera va apuntar que es tractava més de “un tema d’estratègia política” que de “buscar solucions als conflictes que actualment existeixen per al subministrament humà d’aigua”.

Mentre, des del CIBE-Bloc de Jaume Ortolà, es va presentar un document on s’instava a les Corts per tal que s’arribe a un acord valencià sobre l’aigua “amb l’objectiu de resoldre els problemes hídrics del País Valencià” a més de sol·licitar la suspensió cautelar a la CHX dels regs que depenen del riu Xúquer en considerar que aquesta conca es troba sobreexplotada. Finalment aquest document no va comptar amb els vots suficients perquè eixira endavant.

Així mateix, la coalició d’independents i nacionalistes va sol·licitar al ple una reforma “necessària i urgent” de la llei orgànica de Finançament Autonòmic de les Comunitats Autònomes. Un document que per als nacionalistes hauria de néixer del “debat i consens del parlament valencià” pel que van sol·licitar que es creara “una comissió parlamentària que ho possibilite”. Igualment, el CIBE-Bloc va exigir a Benissa que el Govern publicara les balances fiscals per a saber que és el que percep cada valencià per part de l’Estat. La moció no va arribar a ser votada perquè va ser retirada per a presentar un altre document en el pròxim ple, segons va indicar el CIBE-Bloc.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?