General

El PP vota contra una moció que demanava millorar el finançament autonòmic i s’absté alhora de mantindre el 9 d’Octubre com a festiu

En el ple d’anit dimecres, es van debatre dos mocions que el Bloc de Benissa va presentar coincidint que aquest mes d’octubre és la diada del valencians.

En la primera d’elles, es demanava instar el Consell a matindre el 9 d’Octubre sempre com a dia festiu. La moció indicava que des de la Generalitat Valenciana s’ha manifestat l’interés per passar la jornada festiva al dilluns més proper, per motius econòmics i turístics, motius que per a la formació nacionalista no es sostenen de cap forma. Aquesta moció va ser aprovada amb els vots a favor de PSOE, CIBE, PSD i Bloc, i l’abstenció del PP.

En la segona moció, se sol·licitava, entre d’altres, la defensa de l’estat autonòmic com a model d’una Espanya Plural, la reforma del finançament autonòmic per resoldre el greuge comparatiu del País Valencià, i exigir un finançament per càpita igual que a la resta de l’estat, com per exemple en el cas del Pressupost General de l’Estat per a 2013, així com la sol·licitud de declaració d’interés principal del Corredor Mediterrani. Aquesta moció va ser finalment rebutjada amb els vots en contra del PP, l’abstenció de CIBE i PSD i els vots a favor de PSOE i Bloc.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?