General

El PP presentarà una moció al ple de demà per demanar la bonificicació al 100% de la taxa d’ocupació de les terrasses de bars i restaurants

El Partit Popular de Benissa presentarà una moció al ple de demà dimecres per tal de demanar l’aplicació del 100% de la taxa per ocupació de via pública a les terrasses de bars i restaurants, en el període comprès entre l’1 octubre i l’1 abril. A més, instaran els serveis tècnics municipals perquè realitzen els canvis pertinents, per a l’aplicació d’aquesta bonificació el més aviat possible, en l’Ordenança Fiscal reguladora de la taxa per ocupació de via pública.

Segons el Partit Popular, aquesta moció es troba motivada per l’entrada en vigor, el passat 2 de Gener de 2011, de la Llei 42/2010, de 30 de desembre, per la qual es modifica la Llei 28/2005, de 26 de desembre, de mesures sanitàries contra el tabaquisme i reguladora de la venda, el subministrament, el consum i la publicitat dels productes del tabac. L’aplicació d’aquesta llei així com tot el procés d’elaboració de la mateixa ha derivat en greus greuges a comerciants i hostalers.

Des del PP recorden que molts d’aquests empresaris no fa massa temps es van veure obligats a realitzar inversions per poder adequar els seus establiments als requeriments de les lleis anteriorment citades. Sense temps suficient per a realitzar les oportunes amortitzacions d’aquestes inversions s’ha produït una nova variació legislativa que inutilitzava les reformes realitzades en els diferents establiments.

A més, indiquen que des de La Federació Nacional d’Associacions de Treballadors Autònoms (ATA), diuen que les pèrdues en el sector de l’hostaleria a causa de la prohibició de fumar “comencen a ser esgarrifoses”. Per la seua banda la Federació d’Hostaleria xifrava al febrer en un 15% les pèrdua de clients per la llei antitabac.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?