General

El PP fa servir el vot de qualitat del batle per rebutjar una moció que defensa l’educació pública

El Bloc va presentar aquesta setmana en el ple de l’Ajuntament una moció en defensa de l’educació pública i en contra de l’Avantprojecte de Llei d’Acompanyament als Pressupostos de la Generalitat de 2012.

Segons aquest avantprojecte es pretén potenciar la construcció d’escoles concertades oferint els mitjans perquè les administracions públiques puguen cedir terrenys a empreses privades i tinguen una concessió per 75 anys a canvi de pagar un cànon per la cessió dels terrenys.

La moció sol·licitava que es reafirmara l’educació pública com la millor manera de garantir el dret a l’educació. A més, demanava a la Consellera d’Educació que es retirara la proposta de cedir sòl públic per a construir escoles concertades; la construcció de nous centres públics en poblacions on hi ha alumnes en barracons; l’elaboració d’un nou mapa escolar; i que l’Ajuntament de Benissa es comprometera a no cedir cap solar de forma gratuïta a institucions educatives amb caràcter privat.

La moció finalment va ser rebutjada amb el vot en contra del batle i els regidors del grup popular i l’abstenció del PSD, per la qual cosa el batle va haver de fer ús del seu vot de qualitat per a impedir que la moció s’aprovara. Els grups municipals BLOC, CIBE i PSOE van votar a favor.

Des del Bloc destaquen la inclusió del punt en referència a Benissa ja que en juny de l’any 2008, el batle Juan Bautista Rosselló, pretenia construir un centre educatiu concertat i de caràcter religiós per mig de la Fundació Abargues en una parcel·la municipal situada al costat de la futura Ronda Nord, projecte que finalment no va eixir endavant i a hores d’ara, resulta totalment inviable, quan l’IES Josep Iborra i les escoles públiques de Benissa estan patint greus retallades

Des del Bloc indiquen que no estan en contra de la construcció d’un centre educatiu d’aquestes caracteristiques, i on s’oposarien totalment seria en el cas que l’Ajuntament de Benissa cedira de manera gratuïta els terrenys.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?