General

El pla d’excel·lència turística contempla potenciar el golf al poble

L’esborrany del Pla d’excel·lència turística de Benissa contempla en un dels seus punts “potenciar el turisme del golf perquè és important per a Benissa i rendible per al municipi”, segons va explicar el portaveu del col·lectiu El Runar, Àngel Ibáñez. L’esborrany del pla va ser presentat la passada setmana a les diferents taules sectorials i “ens vam quedar veritablement sorpresos que apareguera aquest punt ja que no s’havia parlat abans per a res”, va criticar l’ecologista que va afegir que “no hi ha hagut consens”.

Ressorgeix d’aquesta manera la polèmica sobre el golf que semblava haver-se resolt amb la desestimació per part de l’Ajuntament de Benissa del projecte que preveia la construcció de 4.700 cases, amb complexos hotelers inclosos, i dos camps de golf en 3,6 milions de metres quadrats en zones com Lleus, Benimarraig, La Ràpita i l’Albinyent. Llavors la reacció ciutadana, amb manifestació massiva com a colofó, va obligar l’equip de govern del PP a fer marxa enrere i no entrar a estudiar el pla urbanístic. Amb tot, no es va blindar el Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) davant la possible presentació de nous projectes. Decisió criticada pels grups de l’oposició i els diferents col·lectius. Ara, en l’esborrany del pla d’excel·lència turística -pagat en part per la Conselleria de Turisme- es veu com a positiu el turisme al voltant del golf “però no apareix per cap lloc la concreció del turisme rural i de paisatge”, va asseverar Ibáñez, que a més va agregar que “en canvi a la costa sí que es concreta tot amb el desenvolupament de la LLobella inclòs”. Un paratge incomparable en el sentit que és l’últim tram verge que queda al litoral entre Moraira i Altea.

Multicines i centre comercial

Des del Runar també van criticar que “l’esborrany contempla la potenciació d’un centre comercial i multicines”. Unes instal·lacions que, segons els ecologistes, danyarien “al comerç de Benissa que és el que s’ha de potenciar i al qual s’ha d’atraure la gent de la costa”. Igualment El Runar va demanar que s’incloguen en el pla les zones arqueològiques com la de la Ràpita o la de Lleus.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?