General

El jutge obre diligències contra el batle de Benissa per un possible delicte en una permuta

El jutjat de primera instància i instrucció número 1 de Dénia ha obert diligències prèvies després d’admetre a tràmit l’escrit presentat pel fiscal de l’Audiència d’Alacant que veu indicis de delicte en dues operacions avalades pel batle de Benissa, Juan Bautista Roselló. De fet, la Fiscalia assenyala el batle com a possible autor de dos delictes contra l’ordenació del territori per la concessió de cèdules d’habitabilitat en sòl residencial. I de tres delictes més (malversació de cabals públics, tràfic d’influències i informació privilegiada) en la compra per part de l’ajuntament de l’edifici del Taller d’Ivars, una operació en què presumptament van ser beneficiades dues empreses afins al PP.

A l’agost de 2006 els tres regidors del grup municipal socialista de l’Ajuntament de Benissa van presentar un escrit de denúncia al Fiscal en què relataven els dos casos (la permuta del Taller d’Ivars i les cèdules d’Altamira) després de no haver obtingut, segons ells, les explicacions oportunes per part del batle del PP. Al gener de 2001 l’arquitecte municipal va valorar en 702.261 dues parcel·les del polígon industrial que eren zona verda i que es canviarien a urbanitzables en el PGOU de 2003. Al setembre el secretari municipal va comptabilitzar en 568.568 euros el valor del Taller d’Ivars. El 25 del mateix mes el batle va mostrar el seu interés per permutar les parcel·les per la compra de l’edifici i un dia després el secretari va canviar la valoració del taller i la va situar en 694.784 euros. És a dir, l’augmentà en 126.216 euros i la va ajustar amb la de l’històric immoble. Al maig de 2002 la Junta de Govern va aprovar la permuta i el mateix mes dues empreses afins al Partit Popular compren el Taller d’Ivars, però abans ja havien signat un preacord amb el batle. A l’agost el batle i les dues empreses van signar la permuta estipulant en el document que si l’ajuntament no podia cedir les parcel·les pagaria en metàl·lic el valor del taller. Si bé, el batle diria després que l’ajuntament va buscar les empreses perquè els propietaris originals volien diners i l’ajuntament no podia pagar-ho en metàl·lic.

En el cas de les cèdules, el batle les va denegar el 8 de febrer de 2001 “per no ajustar-se a planejament” però un mes després les va concedir sense nou document.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?