General

El fiscal anticorrupció denuncia el batle de Benissa

Pel seu interés reproduïm aquesta notícia apareguda al diari ABC el 30 de març de 2007:

El fiscal anticorrupció d’Alacant, Felipe Briones, va denunciar a la fi de desembre de 2006 el batle de la localitat alacantina de Benissa, Juan Bautista Roselló, per dos presumptes delictes contra l’ordenació del territori en la concessió de diverses cèdules d’habitabilitat, així com per presumpta malversació, tràfic d’influències i ús d’informació privilegiada en una permuta municipal.

Els fets denunciats es remunten a 2001 i 2003, quan el batle, del PP, va concedir diverses cèdules d’habitabilitat a immobles del complex Urbanització Altamira. El sòl sobre el qual s’aixeca aquesta urbanització, segons l’escrit del fiscal, està qualificat com a urbà d’edificació secundària, i per tant, no destinat a ús residencial.

Roselló va ser denunciat davant la fiscalia per, entre d’altres, Vicent Cabrera, i el fiscal va decidir el 20 de desembre de 2006 denunciar-lo davant els jutjats de Denia. Així mateix, Briones es va personar en les diligències prèvies que eventualment pogueren incoar-se.

Fonts judicials van assenyalar que, donat el temps transcorregut des de la denúncia -més de tres mesos-, aquesta podria haver estat arxivada ja pel jutjat corresponent, si bé no van poder precisar aquest punt.

Segons el fiscal, el batle de Benissa va concedir les cèdules “sense que intervinguera cap tràmit més” després d’haver-les rebutjat mitjançant decret d’Ajuntament en un primer moment. És en aquesta decisió en què el fiscal aprecia dos possibles delictes contra l’ordenació del territori.

Per altra banda, Briones aprecia la resta de delictes citats en una permuta de sòl municipal per dues propietats privades -i en la qual la valoració inicial es va veure augmentada en 20 milions de pessetes-.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?