General

El batle va concedir deu llicències de cases particulars a apartaments de lloguer

El PSOE de Benissa va denunciar ahir en una compareixença pública una actuació del batle de la localitat, Juan Bautista Roselló, que fins i tot podria haver-lo dut a incórrer en deu presumptes delictes de prevaricació.

El 14 de novembre de 2004 l’empresa Internacional Calpe S.L. va rebre la denegació de cèdula d’habitabilitat per a deu habitatges construïts en el complex Altamira, a la zona costanera del municipi, al carrer Sauc en concret. L’arquitecte d’una banda i el batle per una altra van informar desfavorablement de la llicència de primera ocupació que demanava l’empresa perquè en la revisió del Pla General d’Ordenació Urbana plantejada llavors l’ús de la zona estava contemplat com a terciari.

Això és, les cases només podien destinar-se a ús turístic en règim de lloguer o per a establiment hoteler mentre que quan algú sol·licita una cèdula d’habitabilitat és per a un habitatge particular. Així mateix, existia un informe desfavorable dels serveis tècnics municipals en la mateixa línia. De fet, la finalitat turística és la que consta en la llicència d’obres sol·licitada i concedida per l’Ajuntament de Benissa a l’empresa promotora, segons els socialistes.

Canvi d’opinió

No obstant això, alguna cosa hagué d’ocórrer entre el 14 de novembre de 2002 i el 14 d’agost de 2003 perquè menys d’un any després el batle de Benissa va concedir deu cèdules d’habitabilitat als habitatges la sol·licitud dels quals havia estat rebutjada abans “sense que existisca en l’expedient cap justificació tècnica ni jurídica per a la seua concessió”, va explicar el portaveu del PSOE benisser, Vicent Cabrera.

Així les coses, els socialistes van exigir ahir al batle del Partit Popular “una explicació urgent respecte a la concessió d’aquestes deu cèdules d’habitabilitat” i, al mateix temps, van advertir a Juan Bautista Roselló que “la concessió de les cèdules de forma arbitrària pot suposar deu presumptes delictes de prevaricació”.

Cal recordar en aquest sentit que també es parla d’un altre cas semblant com és la polèmica dels apartaments de Montemar, situats a la costa de Benissa. L’empresa que construeix teòricament 83 apartaments per a lloguer els ven en Internet, incomplint d’aquesta manera l’ús terciari de la zona en el PGOU, segons han denunciat en diverses ocasions els socialistes.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?