General

El diumenge passat va acabar el cicle “Descobreix la nostra comarca”

Participants a una de les caminades
Participants a una de les caminades

El diumenge passat, dia 9 de maig, va acabar la temporada 2009-2010 del cicle “Descobreix la nostra comarca”, organitzat per la Regidoria de Normalització Lingüística de l’Ajuntament de Benissa. Cicle que va agafar el relleu de l’anterior anomenat “Descobreix el nostre terme” amb una excursió que ens va portar des de la cala Granadella de Xàbia fins la Teuleria del Molló de Benitatxell, passant pel Castellet de la Granadella i vorejant la costa en tot moment. Una excursió a la qual ens va acompanyar l’arqueòleg municipal de Xàbia Ximo Bolufer.

Si en el primer cicle, molts benissers i benisseres van recórrer tota una sèrie de llocs i partides rurals del terme de Benissa, com Bèrnia, Verdiola, Lleus, Canor, Collao, Vinyent, Pinos, Santa Anna, La Ràpita, etc., en aquest segon cicle, hem anat a pobles de la comarca com Dénia, Xàbia, La Xara, Calp, Jesús Pobre i Benitatxell, pel que ja podem afirmar que els participants habituals d’aquesta activitat ja coneixen molt millor aquests fantàstics i bonics indrets del nostre poble i de la nostra comarca, la Marina Alta. Tot i que com és evident i vivint en un lloc privilegiat com aquest, encara queden molts llocs per descobrir.

També cal assenyalar que aquests dos cicles s’han pogut realitzar gràcies a la col·laboració desinteressada de benissers com Toni Banyuls, Joan Pastor, Josep Antoni Santacreu, Pere Cabrera, Baptiste Banyuls, Josep Miquel Pastor, Carme Giner, Joan Josep Cardona, Pep Ferrer i Miquel Soliveres, i de gent de la comarca com Joan Gasquet, Francesc Monjo i Ximo Bolufer.

Des de la Regidoria de Normalització Lingüística de l’Ajuntament de Benissa cal apuntar que ja se està treballant en el pròxim cicle que començarà al mes d’octubre.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?