General

El Bloc vol que les cases que no estiguen connectades al clavegueram no paguen el cànon de sanejament

L'EDAR de Benissa
L’EDAR de Benissa

El grup municipal Compromís per Benissa ha registrat una instància en què demanem resposta a una pregunta molt senzilla: “Estan obligades les cases de Benissa que no estan connectades a la xarxa de clavegueram públic a pagar el canon de sanejament la Generalitat Valenciana que se’ns cobra actualment en cada factura d’aigües potables?”

En eixe sentit, el portaveu Xavi Tro no creu que les cases sense aquesta connexió, i en són moltes a Benissa, la majoria fora del centre urbà, tinguen que pagar per un servei que no utilitzen. Cal recordar que l’import íntegre d’aquest cànon no va destinat a l’Ajuntament de Benissa, sinó a la Conselleria de Presidència, Agricultura, Pesca, Alimentació i Aigua, i a vegades aquest import és superior a la mateixa factura. A més, des del Bloc destaquen que s’està parlant d’un cànon que ha pujat un 10% respecte l’any anterior, segons consta en la publicació del DOCV (Diari Oficial de la Comunitat Valenciana) del passat 30 de desembre. Pel que des d’aquesta formació demanen al regidor de cicle hídric de l’Ajuntament de Benissa, Paco Montagut, el màxim interès en aquest assumpte per tal d’eliminar del rebut, si és possible, aquest cànon en les cases on no es presta el servei de sanejament, fet que suposaria un estalvi important a les butxaques de les benisseres i benissers, a més de l’injustícia que suposa pagar per un servei que no es rep, a més, i sobretot, si aquests diners no són per al nostre ajuntament, sinó que els recapta aquesta Conselleria, que des del Bloc recorden que està a càrrec de l’exalcalde de Teulada, José Ciscar.

Aquest cànon de sanejament de la Generalitat Valenciana és un impost que té com a finalitat millorar el nivell de conservació del medi ambient i que grava la producció d’aigües residuals, un cànon que s’ingressa a l’EPSAR (Entitat Pública de Sanejament d’Aigües Residuals). Un impost del qual recentment ha eximit de pagament el TSJ (Tribunal Superior de Justícia) a unes urbanitzacions sense connexió al clavegueram de la localitat valenciana d’Olocau, ja que no utilitzen aquest servei. Des del Bloc de Benissa indiquen que aquesta recent sentència pot ser la porta per a eliminar el cànon del nostre municipi a tota aquella casa que no utilitza aquest servei.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?