General

El Bloc lamenta la paralització de les obres de les cases de la Puríssima i el malbaratament de diners públics en lloguers

Visita de la directora general de Patrimoni Cultural a l'agost de 2012
Visita de la directora general de Patrimoni Cultural a l’agost de 2012

El grup municipal Bloc de Benissa – Coalició Compromís lamenta la total paralització de les obres dels edificis històrics del carrer Puríssima números 38 i 40 que anaven a ser destinats al “Museu d’Art Modern Salvador Soria”. Unes obres que porten ja un retard considerable i que devien de finalitzar a principis de l’any 2011 i que a banda d’albergar aquest projecte, també albergaria l’ampliada Biblioteca Municipal Bernat Capó, conjuntament amb les dependències administratives del Departament de Cultura. Unes obres que no estan parades per culpa de l’empresa responsable del projecte, sinó pels impagaments de la Generalitat Valenciana, ja que aquesta obra està inclosa en el Pla Confiança i la màxima institució valenciana no paga des de fa temps per la situació de ruïna que pateix, comenten des del Bloc.

Els nacionalistes recorden que a agost de l’any passat, la Directora General del Patrimoni Cultural, Marta Alonso, va visitar les obres acompanyada per l’alcalde, Juan Bautista Rosselló, i la regidora de Cultura, Pepa Martí. En aquella visita el batle va dir que les obres ja estaven a més del 60% de la seua execució i que aquesta construcció podria estar acabada en pocs mesos. Un any després d’aquelles paraules, de nou una important infraestructura per a Benissa, cultural, social i turística, pateix un retard considerable.

Des del Bloc indiquen que ja es pot afirmar amb certesa que aquestes cases no obriran les seues portes l’any que ve, com s’havia comunicat. Afegeixen, a més, que la raó és que “com tots sabem la dinàmica d’impagaments per part de la Generalitat és contínua. Per altra banda, la pèrdua d’interès per part de l’equip de govern benisser, amb el seu alcalde al front, és total en aquest tema, i en qualsevol que signifique exigir-li res als governs del PP de València o de Madrid”.

En eixe sentit, el Bloc de Benissa – Coalició Compromís exigeix al batle i a l’equip de govern valentia davant de la Generalitat Valenciana per a exigir el pagament i la finalització de les obres, i seriositat davant de la família de l’artista Salvador Soria que, complint els desitjos de l’artista benisser, ha sigut molt generosa i que no mereix aquest tracte, i més després de celebrar al nostre municipi els actes commemoratius del XXXé Aniversari del Certamen de Pintura Salvador Soria – Vila de Benissa.

D’altra banda, la finalització d’aquestes obres, suposa dotar a Benissa d’una biblioteca pública moderna, més gran, útil i en condicions, i també deixar lliures les actuals dependències de la Regidoria de Cultura a la Casa de Cultura. Això donaria la possibilitat de ser reutilitzades per a albergar les dependències municipals d’urbanisme, hisenda, tresoreria i aigües que actualment estan situades en l’edifici de la costera del Povil, edifici propietat de la Fundació Abargues i que d’eixa manera passen a tindre un cost zero per a les arques dels benissers, ja que per l’edifici propietat de la Fundació Abargues els benissers han estat pagant mensualment la quantitat de vora 3.000 euros, la qual cosa suposa uns 36.000 euros per any, tot i que des de fa poc, s’ha rebaixat vora un 30% el lloguer. Una quantitat important que es pot estalviar i utilitzar-se per a altres necessitats, comenten des del Bloc.

En eixe sentit, el portaveu del grup municipal Bloc de Benissa – Coalició Compromís, Xavi Tro, li demana al batle que complisca una de les seues promeses fetes en esta última campanya electoral, on cal recordar que es va comprometre a traslladar les oficines tècniques a l’antic institut per tal de millorar la gestió dels serveis de l’ajuntament i estalviar al màxim com ell mateix va dir. Promesa que finalment no ha portat a terme, com moltes altres i que fa que a dia de hui l’Ajuntament de Benissa haja gastat ja molts diners en aquest lloguer, pel que li demanem ho complisca, utilitzant ara, totes les dependències municipals de la Casa de Cultura de la segona planta.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?