General

El cànon d’abocament del fem puja un 12% a Les Marines i El Campello

El Consorci de Residus de la Zona XV, que comprén els municipis de la Marina Alta, Marina Baixa i El Campello, ha aprovat actualitzar el cànon d’abocament, amb una pujada mitjana del 12%, per a evitar nous deutes de l’organisme.

Segons ha recordat la Diputació en un comunicat després de la reunió del citat consorci, el preu del cànon representa un 40% del conegut “rebut del fem”. Ha afegit que l’ajust és necessari per a ajustar els costos i evitar nous deutes que, en l’actualitat, s’estimen de quatre milions d’euros.

D’aquesta manera, el cànon d’abocament s’ha marcat en 50,60 euros per tona i representarà un increment mitjà del 12% en el cost total. La taxa de residus urbans o rebut del fem es compon de tres parts: recollida, transferència o transport i cànon d’abocament -inclou amortització i tones abocades-.

El Consorci ha ajustat el preu real, és a dir el que costa l’abocament, als preus que els ajuntaments estaven pagant. L’actualització de preus es veurà reflectida en la taxa de 2013 i, per primera vegada des de la posada en marxa de la planta del Campello, s’ajustarà el cost amb el que es paga. El Consorci, format per ajuntaments, Diputació i Generalitat Valenciana, estudiarà ara fórmules per a corregir l’actual deute.

La proposta s’ha aprovat amb les abstencions de Pedreguer, Bolulla, L’Alfàs del Pi, Orxeta, Polop, El Poble Nou de Benitaxel, Beniardà, Benimantell, Benissa, Els Poblets, La Vall d’Ebo i Benidorm i els vots en contra dels representants dels municipis de Gata de Gorgos, Senija, Parcent, Benidoleig, Sanet i Negrals, Xaló i L’Aztuvia. Dins de l’ordre del dia també s’ha abordat el mapa d’ecoparcs i el diputat de Medi Ambient, Miguel Zaragoza, s’ha compromés a oferir en el termini màxim de tres mesos una solució al tancament del recinte de Gata de Gorgos.

La presidenta de la Diputació d’Alacant, Luisa Pastor, en la seua condició de representant del Consorci ha traslladat als representants municipals la necessitat d’explicar i detallar als ciutadans quins elements componen la taxa. Així mateix, considera que cal ser conscients de la importància de ser més eficients en el reciclatge i en la gestió de la recollida, en referència tant a la recollida com als serveis que es presten.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?