General

El batle aposta per un model urbanístic d’adossats per a potenciar el turisme

El col·lectiu ecologista El Runar de Benissa va organitzar el divendres per la nit una cita amb els tres batles democràtics que han governat el poble: José Tent del PSOE, Isidor Mollà del Cibe-Bloc i Juan Bautista Roselló del PP. L’objectiu era que els tres mandataris exposaren la seua aportació a l’urbanisme de Benissa i al mateix temps que proposaren les seues idees sobre com ha de ser la Benissa del futur.

L’actual batle, el popular Juan Bautista Roselló, ho té clar. Ell aposta per concentrar els nuclis de població construint moltes cases en poc espai ja que considera molt més “depredador” el model expansiu en què s’urbanitzen poques cases en espais grans. És a dir, adossats en lloc de les cases unifamiliars en parcel·les grans. “Així es concentren les cases en determinats espais protegint al mateix temps àmplies zones verdes”, va precisar. D’aquesta forma va matisar que “està bé protegir el paisatge i advocar per un creixement lent però cal tindre en compte que el 90% dels ciutadans de Benissa viuen de la construcció”.

Amb això Roselló va concloure dient que des que el PP va entrar a governar a Benissa, en 1999, “hem apostat per l’actual model de creixement i hem de cuidar-lo i potenciar-lo”.

L’opinió d’Isidor Mollá, batle del període 1987-1999 dista molt de la de Roselló ja que demana la màxima protecció del paisatge i construir cases unifamiliars en parcel·les més àmplies perquè s’integren millor en el paratge de Benissa. A més, Mollà va lamentar que “siga la iniciativa privada la que estiga gestionant l’urbanisme del poble”.

El socialista José Tent, que va governar de 1979 a 1987, va explicar que a Benissa es confonen els termes “turisme i construcció”. Així va criticar l’actual model de desenvolupament que desplaça a grans masses i amb què només s’ompli el poble durant la meitat de juliol i el mes d’agost. Amb això, Tent va advocar per crear un model de turisme rural que permeta tindre turistes durant tot l’any.

Si bé el debat havia de deixar de costat el color polític de cadascun dels tres batles, la tensió va estar present en gran part del diàleg sobretot entre Mollà i Roselló que van discrepar sobretot en el moment en què es proposaven idees per al futur turístic de Benissa.

Mollà va retreure a l’actual batle que tots els projectes urbanístics s’estan aprovant en solitari pel PP i va criticar que l’ajuntament no estiga gestionant directament els plans urbanístics, deixant en mans de les grans empreses el desenvolupament de Benissa com és el cas del que s’està portant a terme a la zona de Beniver. Allí estan previstes 300 cases i el CIBE-Bloc va alertar que es faran finques, adossats i parcel·les de 400 metres quadrats com a la Solana de Gata.

Per la seua banda el batle va criticar que “Mollà ho criminalitza tot” i va dir que l’ajuntament “no comet cap irregularitat”. Amb tot va afegir que “no estem sotmesos a les decisions de cap empresa” i va indicar que “siga la gestió directa o indirecta les despeses i els problemes són sempre els mateixos”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?