General

El 90% dels 300 km de camins de Benissa està danyat pel tràfic de camions de construcció

A partir d’una moció, que el batle va considerar prec, presentada pel grup PSI, amb la qual va debutar la regidora Inmaculada Crespo, es va iniciar un debat en el ple de Benissa sobre l’estat dels camins del municipi. La situació dels vials és tan greu que el 90% dels 300km de ramals que existeixen està danyat com a conseqüència del reiterat pas de camions de gran tonatge, com són formigoneres, i de moviments de terres.

El cas més flagrant és el del camí de Benimarraig, que connecta Benissa amb l’Empedrola de Calp, i per on segons els veïns arriben a passar fins a 60 vehicles al dia, la majoria de 25 tones quan el pas està prohibit per a màquines que en pesen més de 5. Un altre dels vials que ha sofert més desperfectes és el del Pouet del Moro.

En aquest sentit, la moció del PSI demanava que l’ajuntament instaure algun tipus de cànon per a les empreses que transiten i, així mateix, que la policia local intensifique la vigilància.

Pel que fa a aquest, el portaveu del PSOE, Vicent Cabrera, va proposar que el consistori cobre una garantia a cada llicència que atorga en sòl no urbanitzable amb la finalitat d’utilitzar-la en cas que el camí quede danyat una vegada finalitzades les obres. Una proposta a la qual el batle, Juan Bautista Roselló, va contestar que “no és possible perquè hi hauria problemes a l’hora de determinar qui havia estat el responsable dels desperfectes en cas de fer-se més d’una obra”.

Per la seua banda, el regidor del CIBE-Bloc, Xavi Tro, va recordar que “ja hem presentat tres instàncies sobre el camí de Benimarraig” i va alertar que “el vial passa per sobre de la via del tren”. El mateix cas que el del Pouet del Moro segons va indicar el socialdemòcrata Paco Montagut.

Finalment, el debat es va tancar sense cap tipus de conclusió.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?