General

Denuncien el portaveu socialista de Benissa per promocionar un PAI

Pel seu interés reproduïm aquest article aparegut al diari ABC amb data de divendres 28 d’abril de 2006:

El portaveu socialista de Benissa, Vicente Cabrera Cabrera, ha estat denunciat per actuar presumptament com a agent urbanitzador en un Programa d’Actuació Integrada (PAI) que està previst desenvolupar-se en aquest municipi alacantí.

La demanda va ser presentada davant el Jutjat d’Instrucció número 1 de Dénia el passat 24 d’abril per un accionista de l’entitat mercantil Pedramala 2, SL. Aquesta empresa va presentar davant l’Ajuntament de Benissa la documentació necessària per a la tramitació d’un PAI que desenvolupe urbanísticament els terrenys dels integrants d’aquesta societat, tots ells propietaris del sòl afectat.

Una altra mercantil, el mateix projecte

Al cap d’uns dies, aquests accionistes van rebre notícies que existia una altra mercantil, Construcciones Benimarco SL, que també anava a presentar un projecte urbanístic. Per això, van decidir convocar una reunió en un local de les antigues escoles de la partida de Pedramala amb tots els propietaris del sector.

La sorpresa va arribar quan a aquesta reunió va acudir el portaveu socialista a l’Ajuntament de Benissa, Vicente Cabrera, que va defensar el projecte de Construcciones Benimarco SL. Aquest estudi era mimètic al presentat per Pedramala 2 SL, excepte per la modificació d’un vial, que no era un canvi substancial.

Cabrera, segons el denunciant, va sol·licitar als presents que recolzaren el seu projecte perquè tenia “més possibilitats d’èxit per les persones que el promovien”, i va destacar que aquestes persones tenien experiència i estaven realitzant ja el PAI “Racó de Galeno” confrontant amb el de Pedramala, “amb el beneplàcit de l’Ajuntament i sense cap problema”.

Cal recordar que l’Ajuntament de Benissa està governat pel Partit Popular i que la formació socialista no té el govern de cap àrea del Consistori. Malgrat això, la condició de regidor de Vicente Cabrera sembla incompatible amb la seua actuació en la promoció d’aquest PAI, tal com ho entén l’autor de la denúncia.

Malgrat les “recomanacions” de Cabrera, els assistents a la reunió van decidir donar suport la proposta de Pedramala 2 SL i es van integrar en el seu accionariat passant així a ser propietaris i promotors del PAI.

El denunciant demana al jutge que determine si l’actuació de Cabrera és constitutiva de delicte perquè “va realitzar una veritable intimidació emprant com a argument la importància dels promotors, donant a entendre que els altres projectes tindrien problemes molt importants”.

Parlava en nom propi

En la demanda es deixa clar que el portaveu socialista parlava sempre “en nom propi com si fóra titular de l’altra empresa i del projecte que presentava i això tant en la reunió amb els veïns com en les comunicacions i propostes que ha fet posteriorment a aquesta cita”.

D’igual manera, en la denúncia es demana que se certifique si Vicente Cabrera va estar present en l’obertura de les pliques del PAI Pedramala 2 i es reclama al jutge que prenga declaració a un arquitecte i dos accionistes presents en la reunió, en qualitat de testimonis, així com al denunciant i al denunciat.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?