General

Deixats de la mà de Rajoy

Un cafè i una torrada. Amb oli, clar. L’equivalent monetari a un desdejuni bàsic en un bar no exclusiu és el que el Govern central té previst invertir per persona l’any que ve a la Marina Alta. Dos euros i mig. Quan semblava impossible superar la xifra de 3, 5 euros per habitant d’aquest any 2013, el Ministeri d’Hisenda s’ha superat i constata que la comarca segueix deixada de la mà de Mariano Rajoy.

Les xifres les va proporcionar aquest dijous el diputat estatal pel PSOE Herick Campos, en una roda de premsa juntament al sotssecretari del PSPV a la Marina Alta, Nicolay Pérez, i el secretari local a Dénia, Vicent Grimalt.

Campos va lamentar que, segons els Pressupostos Generals de l’Estat, el Govern només preveu invertir a la Marina Alta 480.000 euros -275.000 d’ells a Dénia-, “la qual cosa suposa una inversió a la Marina Alta de 2,54 euros per habitant”, amb el que no es garanteix que es vagen a executar les obres previstes, com la circumval·lació de Benissa o la dessaladora de Dénia.

I és que, segons Campos, “el problema no és que baixen les inversions a tota Espanya, sinó que la província d’Alacant baixa més, quedant amb una inversió per habitant de 112,07 euros, enfront d’una mitjana estatal de 206,77?. I amb això, va afegir, es produeix una “clara discriminació”.

Per la seua banda, Nicolay Pérez va apuntar que, a més, es demostra que el Partit Popular de la Comunitat Valenciana i el president de la Generalitat, Alberto Fabra, “són incapaços de defensar els interessos de la Marina Alta”, per la qual cosa va exigir als dirigents locals del PP que reclamen que no desaparega del pressupost el tram Dénia-Alacant del Tren de la Costa, “i que es planten davant l’abandó de la N-332 des de Calp al Verger”.

Per la seua banda, Vicent Grimalt va instar a la batllessa de Dénia, Ana Kringe, “a eixir de la batlia i demanar al Govern que invertisca a la ciutat”, i va qüestionar la consignació pressupostària de la dessaladora de Dénia, amb 275.000 euros, “quan el PP de Dénia ha deixat molt clar que no vol aquesta infraestructura”.

Pel seu interés hem reproduït aquesta notícia apareguda al diari electrònic LA MARINA PLAZA.COM el 4 d’octubre de 2013.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?