General

Curs d’igualtat de gènere i la seua aplicabilitat a través del pla d’igualtat

Igualtat de gènere
Igualtat de gènere

Demà dijous 23 de març a les 16.30 comença el curs d’igualtat i la seua aplicabilitat a través del pla d’igualtat, amb continguts de legislació vigent. El ponent serà Jose Salvador Monserrat Crespo, Professor-Tutor del Centre Associat de Dénia de la UNED. A la sessió es tractaran respostes normatives en l’àmbit de la UE, nacional, autonòmica i local.

A continuació, el curs tractarà assumptes propis per dur endavant un diagnòstic d’igualtat: donant respostes a preguntes com què és un pla d’igualtat?, per a què serveix? O per què implantar un Pla? En esta part del curs la ponent serà Raquel Martí Signes, professora-tutora del Centre Associat de Dénia de la UNED.

El curs, que s’impartirà al Casal de les Associacions (Aula 3), es divideix en 4 sessions, des del dijous 23 fins al pròxim dilluns 3 d’abril.

Des de la Regidoria d’Igualtat, Belén Ivars ha indicat la importància d’estes iniciatives. “Amb estos cursos volem transmetre a les dones, les xiquetes, els homes i els xiquets de Benissa sàpiguen que eixa igualtat és necessària, si volem conviure tots i totes”.

La regidora cita alguns exemples: “Volem que una xiqueta sàpiga que de major, si vol, pot ser camionera, i no n’hi ha res que li ho impedisca, i un xiquet que sàpiga que si vol practicar la dansa o la costura, o tantíssimes altres coses que hui en dia no se li permeten socialment a un home, podrà fer-ho. Cal aprendre estes coses noves, la igualtat ha arribat i nosaltres no ens hem format. Eixes al carrer i continues veient a les dones agranant la porta de sa casa i els homes al bar, o a l’escola amb els xiquets jugant a futbol i les xiquetes jugant en rogle i cantant. I amb cursos com estos aprenem què és la igualtat”.

A Infobenissa podeu trobar el programa del curs d’igualtat de gènere.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?