General

Concentració de la Plataforma pels Drets Socials el dijous 23 de febrer

No retallem el futur dels nostres fills. Pels nostres drets,  mobilitzem-nos
Cartell de la Concentració

La Plataforma pels Drets Socials de Benissa ha convocat per a hui dijous 23 de febrer a les 19h una concentració sota el lema “No retallem el futur dels nostres fills. Pels nostres drets, mobilitzem-nos!” a l’Ajuntament (Plaça del Portal). La Plataforma, que agrupa tant associacions com gent a títol personal, s’ha creat per defensar els serveis públics front als retalls que estan patint per part de les diferents administracions públiques.

A continuació, el manifest que es llegirà durant la Concentració

L’educació és un dret universal i un bé públic al qual tots els ciutadans tenim dret a accedir i l’administració té el deure de garantir en condicions de qualitat i igualtat.

L’educació a més de ser necessària per al progrés, és la condició per fer possible una societat cohesionada i justa. Per tal que això siga possible, l’ensenyament públic ha de ser l’eix vertebrador de tot el sistema educatiu i a més ha de garantir la seua funció social d’ajudar a compensar desigualtats.

És des de l’escola pública, que és igual per a tots, des d’on s’han d’introduir els conceptes d’igualtat. I per tant, l’educació ha de ser gratuïta, mixta, laica, i obligatòria. L’educació no pot ser segregadora de persones, ni de classes socials, ni de gènere, ni de llengua, ni de creences, ni de religió.

Actualment des de l’Administració s’està retallant la inversió en l’educació pública. Com ens afecten les retallades en la pràctica?

 • Augmentarà el nombre d’alumnes per grup en tots els nivells des d’infantil fins a Batxillerat. Podrà un professor atendre de la mateixa manera a 35 alumnes que a 20? I si n’hi ha alumnes amb necessitats educatives especials? Com atendrà als alumnes que desconeguen el valencià i el castellà?
 • Es quedaran sense classe aquells alumnes que tinguen algun professor de baixa ja que no seran substituïts. I si un d’aquestos alumnes ha de presentar-se a la selectivitat?
 • Es reduirà el professorat de suport en tots els nivells. Com seran atesos com cal els xiquets d’Infantil en el periode d’adaptació? Com obtindran el graduat els alumnes amb majors dificultats acadèmiques?
 • Desapareixeran beques de transport, menjador i l’ajuda per a llibres.
 • Retallaran els ingressos per a despeses de funcionament dels centres. Tindrem prou diners per a calefacció, llum, aigua i fotocòpies? Hauran de pagar-ho els pares?

Per tot això volem manifestar:

 • Qualsevol retall en educació és una retallada al futur dels nostres fills.
 • L’atur juvenil ja arriba al 50 % i afecta especialment a aquells que no obtenen el graduat en ESO.
 • A mesura que invertim en educació, augmenten les possibilitats laborals, perquè tots sabem que més formació implica més i millor treball, una vida més còmoda i més saludable.
 • No podem consentir que tots els drets aconseguits en els darrers anys es perden en dos dies.
 • Entenem que és una època de profunda crisi econòmica, però no podem permetre que es retalle en educació pública perquè és un dret bàsic reconegut en la nostra Constitució.
 • I a nivell econòmic, amb aquestes retallades: ¿és que hem de tornar enrere i que només hagen d’estudiar aquells que puguen pagar-s’ho?

I per això hem de fer sentir la nostra veu:

DEFENSEM ELS NOSTRES DRETS, SÍ A UNA EDUCACIÓ PÚBLICA I DE QUALITAT!!!


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?