General

Comunicat de l’Equip de Govern de Benissa davant les declaracions del Partit Popular

El camp de futbol La Costa
El camp de futbol La Costa

Davant les declaracions del Partit Popular de Benissa arran d’un cas d’un jugador de futbol de les escoles esportives municipals, l’Equip de Govern vol aclarir una sèrie de qüestions:

Óscar B. Ll., jugador de l’equip cadet del Club Unión Deportiva Benissa i membre de l’Escola Municipal de Futbol de l’Ajuntament de Benissa, va ser donat d’alta, mitjançant la gestió de la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Benissa, amb la llicència federativa corresponent, i per tal, l’assegurança esportiva de la Mutualitat de futbolistes (MUPRESFE).

Óscar B. Ll. és va accidentar en un partit, i va començar a funcionar el protocol, per tal que tingués la corresponent assistència sanitària. Mentre seguia el tractament, se li va encomanar fer una ressonància magnètica, a càrrec de la Mutualitat de futbolistes (MUPRESFE), vinculada a la Federació de Futbol de la Comunitat Valenciana. Aquesta va ser denegada per part del Delegat de la FFCV a Alacant D. Damián López Jiménez, en comunicar que el jugador havia jugat un partit, quan estava de baixa.

En parar-se el tractament els familiars van sol·licitar una reunió amb el Cap del Departament d’Esports per tal d’exposar l’assumpte i tractar de buscar una solució i es va fer la primera reunió amb la família en la qual van estar presents els pares del jove i el cap de departament d’Esports de l’Ajuntament de Benissa. La Regidoria d’Esports va realitzar una investigació d’aquest fet revisant els actes, amb els noms i els dorsals dels jugadors de les 30 jornades de la lliga, i arribant a la conclusió que hi havia hagut un error en la redacció de l’acta, i que s’havia inclòs a Óscar B. Ll., quan qui havia d’aparéixer a l’acta era el seu company d’equip Óscar D. P. Aquest error era possible que l’hagués fet el seu entrenador, però era molt més probable que el fera l’àrbitre del partit, ja que un entrenador és molt conscient dels jugadors que poden jugar.

Una vegada determinat es prepara un escrit, enviat el 8 de juny de 2017, adreçat al Delegat de la FFCV a Alacant D.Damián López Jiménez, demanant que reconsidere la seua denegació considerant que en l’escrit de data de l’11 de maig de 2017, es diu que el 2/4/2017 Óscar B. Ll. havia jugat el partit C.D. Alcoyano – U.D. Benissa, cosa que no havia sigut certa, quedant com a testimonis entre altres l’entrenador i els companys del jugador, a banda de la impossibilitat física del jugador accidentat per jugar l’encontre. L’Escrit es prepara per la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Benissa, amb la participació del president del Club Unión Deportiva Benissa, D. Domingo Fuentes Garcia, qui signa el document, i és remès a la Delegació d’Alacant de la FFCV, adjuntant les 30 actes dels partits de la temporada i un document de resum comparatiu de l’alineació dels 2 jugadors del Benissa anomenats Óscar.

Després de diverses reunions amb les parts implicades (ajuntament i família del jugador), es va acordar que es continuaria buscant tindre una reunió amb el delegat federatiu a Alacant de FFCV, des de l’Àrea d’Alcaldia, però que simultàniament el jugador fóra intervingut i una vegada quantificat l’import de la despesa que la família fera ús del seu dret de reclamar la corresponent indemnització, i que l’ajuntament posaria el fet en mans del seu servei d’assessorament jurídic, per tal de procedir a reclamar a la justícia la determinació de les responsabilitats corresponents.

En seguiment del cas, en la Junta de Govern local del 4 de setembre s’extrau que “las actas referidas de los días 2 de abril y 28 de abril y 28 de mayo de 2017 fueron redactadas por el árbitro de forma errónea, ya que nuestro entrenador… entregó la licencia de Óscar D. P… Por lo tanto se demuestra que no hay dolo ni mala fe y que mucho menos el jugador participa lesionado en ningún partido”.

L’informe tècnic o proposta de resolució redactat per la Tècnica d’Administració General de l’Ajuntament de Benissa, responsable de les Reclamacions Patrimonials que arriben al consistori, assenyala que “no se reconoce el derecho a recibir una indemnización del Ayuntamiento”, explicant que “no existe relación causal alguna entre los errores de las actas del 2 de abril y 28 de mayo de 2017 de los árbitros de la Federación de Fútbol de la Comunidad Valenciana y el Ayuntamiento de Benissa”. És a dir, l’informe de la funcionària explica que la responsabilitat de la indemnització recau en la Federació Valenciana de Fútbol. Dels cinc partits polítics representats en aquesta junta, 4 aproven la proposta, amb el vot en contra d’Arturo Poquet. L’informe tècnic esmentat queda recolzat pels partits que conformen l’equip de Govern i pel regidor Isidor Mollà.

Recentment des de l’Ajuntament s’han posat amb contacte amb els familiars del jugador Óscar B. Ll., per a realitzar una nova reunió i afrontar noves solucions per tal de seguir lluitant perquè la Federació Valenciana de Futbol es responsabilitze dels fets esdevinguts. De nou, des de l’Ajuntament de Benissa es vol reiterar que no entén com des de la Federació de Futbol de la Comunitat Valenciana no són capaços d’atendre a l’entitat que gestiona, en companyia del Club Unión Deportiva Benissa, la pràctica de l’esport del futbol a la nostra població, i d’altres poblacions veïnes.

Igualment, lamentem que des del PP Local es vulga fer política deslleial amb els interessos de la Regidoria d’Esports, en afirmar que “Con esta resolución se está mandando un mensaje muy claro a todos los niños de las escuelas y es que el Equipo de Gobierno actual ante una posible lesión no se va a hacer responsable de las posibles consecuencias…”. Cal dir que haguera sigut benvinguda una proposta de resolució alternativa per part d’Arturo Poquet, no només el vot en contra a l’informe de la Tècnica Municipal.
També cal aclarir que qui nega l’atenció sanitària és la Federació Valenciana de Futbol, per un error en la redacció de les actes. Per altra part, i a la pregunta que efectua el PP local: “¿Para que se paga una tasa municipal y un seguro de accidentes deportivos si luego no tienen cobertura y nos dejan desamparados?”, se li respon que tot l’alumnat que s’inscriu en les escoles esportives municipals paga una taxa que inclou monitoratge i material esportiu, la inscripció en les competicions esportives federades o comarcals i l’alta federativa, -en aquest cas, en futbol-, que inclou la cobertura mèdica en cas d’accident, un cas del que sempre és responsable la Federació pertinent.
Aquesta lamentable lesió del jugador Óscar B. Ll.es tracta d’un cas aïllat i excepcional que des de l’Ajuntament s’està tractant de solucionar per tal de que no es torne a repetir. En aquest sentit, es vol remarcar que el nombre d’inscripcions en les Escoles Esportives Municipals (també en el cas del futbol) no ha minvat, i que s’està a punt d’igualar els 230 usuaris de la temporada passada perquè encara està oberta la possibilitat d’apuntar-se en molts equips.

De fet, ens congratula molt especialment que el jugador Óscar B. Ll. estiga ja recuperat i que continue defensant els colors d’un equip del poble com és la UD Benissa.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?