General

Comunicat del PSOE de Benissa davant el debat sorgit entre la joventut de Benissa reclamant locals o espais d’oci

És indubtable que Benissa en l’actualitat no compta amb locals privats d’oci nocturns que permeten una gran afluència de joves i d’ací el debat suscitat per joves de Benissa. Els dos locals d’aquestes característiques que es van clausurar temps enrere estaven situats al centre urbà, o davant la falta de locals fora del centre urbà de Benissa, la nostra joventut s’està desplaçant a altres localitats properes, fonamentalment els caps de setmana, que sí disposen d’aquesta oferta nocturna.

Però el principal problema no radica exclusivament en aquest segment de joventut major de 14 anys. També els joves d’entre 9 i 14 anys estan orfes de locals d’oci a Benissa i que manquen d’un mínim centre recreatiu per a la seua diversió.

Les propostes polítiques segons el parer del PSOE de Benissa per satisfer aquesta inquietud de la joventut de Benissa hauran de ser les següents en funció dels trams d’edat:

1r – Per al tram de joves d’entre 9 i 14 anys, les possibilitats són, o bé subscriure un conveni amb la Fundació Abargues perquè l’edifici El Sol i la Lluna puga ser gestionat pel propi Ajuntament donat que disposa de personal per a això o bé es convenia amb la Societat Cultural de Benissa perquè es puga fer ús del local vacant situat als baixos de l’edifici (idea aquesta que no és nova i que es va substituir en el seu moment per una entitat bancària) o bé es disposa d’un local públic o privat per a restaurar l’originària idea existent als baixos de la Societat Cultural de Benissa. L’esforç mereix la pena per la nostra joventut.

2n – Per al tram de joves a partir d’aproximadament 14 anys, la solució o solucions són molt complexes perquè el Pla General de Benissa aprovat l’any 2003 prohibeix l’obertura de locals nocturns o pubs a tot el centre urbà de Benissa.

Per tant, el primer i principal debat polític consisteix a determinar si s’ha d’eliminar la prohibició legal que en el centre urbà de Benissa puguen instal·lar-se pubs o locals amb els requisits d’insonorització i seguretat exigits per la llei i amb la lògica vigilància policial en els seus exteriors a fi d’optar per una oferta nocturna dins de Benissa i a l’abast de tots i sense fer ús de vehicles o bé optar per una ciutat dormitori els caps de setmana. Aquesta qüestió és tan important que afecta fins i tot els restaurants i bars de Benissa perquè els joves d’aquestes edats prefereixen iniciar el seu temps de diversió en els propis llocs on després continuaran la vetllada.

Finalment i respecte a la promesa zona d’oci prevista en el Pla General de Benissa a executar en el Pla de Benissa, sorgeixen dubtes que en un futur immediat siga una realitat per les següents raons:

Es tracta d’una zona mal situada dins del Pla General de Benissa, és un àrea de reduïda dimensió i no permet futures expansions. Els costos d’inversió per a l’empresa privada són elevats i el risc de recuperar la inversió també és elevat, i finalment, es troba fora del centre urbà de Benissa. Massa inconvenients per a una realitat que es vol propera.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?